Solid Snake kan få en ansiktsløftning

Ifølge rykter relanseres Metal Gear Solid-spillene til PlayStation 3.

Metal Gear og hovedpersonen Solid Snake er blant de sterkeste spillmerkevarene der ute, og ble i utgangspunktet unnfanget på den halvobskure konsollen MSX. Siden den tid har serien tidvis vært eksklusiv for Sony-konsoller, blant annet med det kritikerroste PlayStation 3-spillet Metal Gear Solid 4. Nå kan utvikler Hideo Kojima ha en ekstra gavepakke på lur for PlayStation 3-eiere.

Metal Gear Solid 2 har blitt en sann klassiker.

Spillnettstedet CVG spekulerer nemlig i at de tre første Metal Gear Solid-spillene kan bli nyutgitt i høydefinisjon. Nyheten skal komme fra den britiske utgaven av Official PlayStation Magazine, som angivelig har fått det hvisket i øret av folk med innsidekunnskap.

Det nevnes ingenting om prispunkt, utgivelsesdato eller hvorvidt dette blir en digital og/eller en fysisk utgivelse.

Samlingen vil i så fall sannsynligvis inneholde Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Substance og Metal Gear Solid 3: Subsistence. De to sistenevnte er oppgraderte, internasjonale versjoner av originaltitlene Sons of Liberty og Snake Eater.

Samtidig jobber utvikler Kojima Productions på spreng med Metal Gear Solid: Rising, som skal slippes til PlayStation 3 og Xbox 360. Dette skal være mer actionpreget enn tidligere, og har en sverdbærende Raiden (kjent fra MGS2) i hovedrollen. Rising har foreløpig ingen utgivelsesdato.

Sony har satset tungt på nyutgivelser av noen av sine største titler de siste årene, der både Sly Racoon og God of War-spillene allerede har fått nyutgivelser i HD. Samtidig jobbes det med oppussede utgaver av Tomb Raider- og Splinter Cell-seriene, samt svært kritikerroste Ico og Shadow of The Colossus. Microsoft har for sin del ikke vært særlig interessert i HD-oppussing.

Siste fra forsiden