Flight Sim-veteraner med nytt studio

Som Fugl Fønix

Flight Sim-utviklere planlegger store ting i simulatorsjangeren.

For en tid tilbake kuttet Microsoft Game Studios kraftig i staben sin, og i den forbindelse la de ned studioer som Age of Empires-skaperne Ensemble og Flight Simulator-skaperne Aces.

Nå har en gruppe Aces-veteraner kunngjort at de har startet et nytt spillselskap, som heter Cascade Game Foundry. Det nye studioet planlegger, ikke overraskende, å jobbe med simulatorer.

Flight Simulator-serien nektes take-off.

Pressemeldingen forteller at de ønsker å presse grenser med det nyeste innenfor grafikk, simulasjon og nett-teknologi. De planlegger også å tenke nytt:

– Det fine med å starte et nytt studio er at vi får revurdere alle ideene våre. Tidligere har vi fokusert på å bygge tradisjonelle simulatorer. Men nå kan vi omdefinere hva en simulator kan være. For meg som designer er det utrolig befriende, sier kreativ direktør Rick Selby.

Han fortsetter at selv om den harde kjernen av simulatorfantaster også vil være fundamentet deres, ønsker de ikke å stoppe der. I stedet vil de levere unike opplevelser som vil appellere til ulike typer publikum.

Daglig leder Kathie Flood legger til at visjonen deres handler om mer enn fly- og togsimulatorer. Hun trekker frem ting som å dykke utenfor Hawaii, reise over Andes-fjellene og turer til den Kinesiske Mur som muligheter man kan utforske.

Cascade vil ikke ut med detaljer om sine kommende prosjekter, men Selby hevder at de som elsker simulatorer har svært gode nyheter i vente.

Siste fra forsiden