Sony har solgt over 30 millioner PlayStation 4-konsoller

Selger raskere enn alle forgjengerne.

charnsitr, Shutterstock

Siden PlayStation 4 først ble lansert i Nord-Amerika for rundt to år siden har hele 30,2 millioner konsoller blitt solgt på verdensbasis, melder Sony i en pressemelding. Det er ifølge selskapet en raskere vekst enn noen annen PlayStation-konsoll har oppnådd tidligere.

PlayStation 2 – verdens mest solgte konsoll.

PlayStation 4 har nådd 30 millioner solgte eksemplarer to måneder raskere enn PlayStation 2, som med over 155 millioner eksemplarer er den mest solgte konsollen noensinne:

– Vi er svært takknemlige for at spillere i hele verden har fortsatt å velge PlayStation 4 som det beste stedet å spille siden lanseringen for to år siden, uttalte Sony Computer Entertainment-sjef Andrew House.

Godt år for Sony

Som vi skrev for en drøy måned siden har Sonys nyeste konsoll bidratt til stor økonomisk fremgang for selskapet i 2015. I løpet av andre finanskvartal, som ble rundet av 30. september, økte spill- og nettverksavdelingen i Sony salgsresultatet med 16,5 prosent sammenlignet med samme periode i 2014.

I oktober regnet den japanske spillgiganten med å selge hele 17,5 millioner PlayStation 4-konsoller i løpet av finansåret 2015 – langt mer enn tidligere forventet. Hittil i år har de solgt rundt 15,4 millioner, og med jula like rundt hjørnet og konsollens nylig reduserte pris er det ikke utenkelig at de når målet.

Sony jobber med å få PlayStation 2-spill til PlayStation 4.
Det er likevel ennå usikkert om du får brukt samlingen din »

Siste fra forsiden