Sony innrømmer at de har få PlayStation 4-spill på planen i år

Omtaler 2015 som et investeringsår.

Audun Rodem/Gamer.no

Sony Computer Entertainment-sjef Andrew House fortalte nylig at de mener at det er litt tynt med egenproduserte PlayStation 4-spill i den nærmeste fremtiden. Selv om året har begynt godt nok med Bloodborne og The Order: 1886, har utsettelsen av Uncharted 4: A Thief's End antageligvis slengt en skiftnøkkel inn i maskineriet . Nå vil selskapet investere i å finne måter å øket konsollens appell.

Andrew House under E3 2013.
Audun Rodem, Gamer.no

– Å holde på vår konkurransefremtrinn på konsollen handler i prinsippet om et par nøkkelelementer i år. Vi jobber veldig hardt med å sikre fortsatt sterk støtte fra tredjepartsutviklere og -utgivere. Det er litt tynt med egenproduserte spill dette året, så jeg tror dette sørger for et større fokus på å få god støtte fra tredjeparter, sa House.

Dette kom frem under en investorkonferanse i Tokyo onsdag, melder GamesInustry.biz. House fokuserte en god del på at PlayStation 4 har solgt bedre enn forventet, og fortalte at selskapet nå begynner å se godene av det.

– Jeg vil karakterisere 2015 som begynnelsen på en innhøstingsperiode for PlayStation 4. Begynnelsen. Med det sagt investerer vi også i fremtiden, og 2015 skal også være et investeringsår,

I tillegg til å fokusere på PlayStation 4 vil Sony bygge videre på nettverkstjenester som PlayStation Plus og VR-brillene Project Morpheus. Interessant nok nevnte House også at de vil investere videre i PlayStation Vue – en tv-tjeneste som ble lansert tidligere i år i deler av Nord-Amerika.

Dårlige tider for eksklusivitet

Etter uttalelsene om økt fokus på tredjepartsstøtte flyr kanskje tankene mot flere eksklusive spill på PlayStation 4. Dette skyter House ned i investorsamtalen.

Uncharted 4: A Thief's End er blant Sonys kommende egenproduserte spill.

Selv om Sony har greid å sikre seg noen eksklusive titler fra eksterne utgivere, slik som Street Fighter V fra Capcom, er det ikke noe som kommer til å bli en norm.

– Med den nåværende publiseringsdynamikken og de nåværende utviklingskostnadene, har de blitt svært vanskelig å få tak i, sier han.

Det kan også virke som om PlayStation Vita må sitte i baksetet i år også. House spår fremdeles godt salg i Asia og Japan, men tror Europa og Nord-Amerika vil se en nedgang i salg i dette finansåret. Den største indikasjonen på at Sony neppe vil gi håndholdtkonsollen en ny giv er måten House omtalte den og PlayStation TV som «legacy platforms».

Selv om PS Vita ikke har tatt av, betyr ikke det at den ikke har noe å by på.
Her er fire grunner til at PlayStation Vita er en knallbra konsoll »

Siste fra forsiden