Sony kunngjør SOCOM III

I forhold til taktisk action, er det lite på PS2 som slår SOCOM-spillene. Nå har Sony kunngjort det tredje spillet i serien.

SOCOM III: U.S. Navy SEALs fortsetter i samme stil som forgjengerne, og er et lagbasert, taktisk skytespill. Sony er imidlertid fullstendig klar over at serien er en av kronjuvelene deres, og SOCOM III blir langt fra noen billig "mer av det samme"-etterfølger.

Spillet foregår i Marokko, Polen og Bangladesh, og takket være en ny "streaming"-teknologi (som gjør at spillområdene lastes inn etter som det behøves) vil kartene i SOCOM III være fem-seks ganger større enn i tidligere spill i serien. Heldigvis slipper spilleren å alltid bruke beina for å reise fra den ene siden til den andre - SOCOM III kommer nemlig med en rekke ulike kjøretøy han kan benytte seg av.

Her nevnes blant annet stridsvogner av typen T-72, samt HMMV-er, "Technicals" (altså pansrede pickuper med påmontert maskingevær) og SSCR angrepsbåter. I tillegg kan spillkarakterene nå svømme, og det vil stort sett være flere ruter gjennom spillområdene, slik at du får mer frihet enn tidligere.

Enspilleroppdragene vil også komme med sjekkpunkter hvor du kan lagre spillet, slik at du slipper å spille gjennom alt på nytt om du dør eller gjør det dårlig. Den kunstige intelligensen er forbedret, både i forhold til dine egne soldater (som vil kunne støtte deg mer effektivt) og fiendens soldater (som vil være flinkere til å koordinere angrepene mot deg og gruppen din). Metoden for kommunikasjon mellom deg og gruppen din skal også være forbedret.

SOCOM III skal etter planen lanseres til høsten, og dette blir neppe det siste vi hører om denne tittelen før lansering (SOCOM-serien har for eksempel alltid hatt et stort fokus på flerspiller, og denne delen av SOCOM III har ikke Sony nevnt med et ord enda), så følg med på Gamer.no i tiden som kommer.

Siste fra forsiden