Sony stanser PlayStation-produksjon

En æra er forbi - Sony har avsluttet produksjonen av den originale PlayStation-konsollen.

Gamespot forteller i dag at Sony nå har avsluttet produksjonen av alle modeller av sin originale PlayStation. Konsollen ble introdusert i desember 1994, og i de siste 11 årene har den blitt den første konsollen noensinne som har solgt over 100 millioner enheter. Siden kunngjøringen om dette kom i 2004, har PlayStation 2 oppnådd det samme enorme tallet - noe dagens konkurrenter for øyeblikket bare kan drømme om.

Nå er det altså slutt på PlayStation-produksjonen, men det betyr ikke at systemet er fullstendig dødt. Sony har enda en relativt stor beholdning konsoller, og de selges fortsatt i butikkene i enkelte deler av verden. Dessuten kan PSP-eiere snart kunne laste ned og spille PlayStation-spill på deres håndholdte konsoll, og det samme vil etter alt å dømme være mulig på PS3. Det totale spillbiblioteket for PlayStation er på nærmere 7500 spill.

PlayStation (da kjent som Play Station) var opprinnelig ment som et CD-Rom-system til Nintendos SNES, men den kontroversielle Nintendo-sjefen Hiroshi Yamauchi valgte i all hemmelighet å avslutte kontrakten med Sony, for så å gå i partnerskap med Philips. Dette kunngjorde de dagen etter at Sony med brask og bram hadde vist frem sitt Play Station-system, i den tro at de hadde Nintendos fulle støtte.

Ydmykelsen var et faktum, og Ken Kutaragi, som ledet Play Station-prosjektet, besluttet seg for å ta igjen med renter. Han klarte å overtale ledelsen i Sony til å la ham og teamet hans videreutvikle systemet til å bli en egen konsoll som skulle kunne ta opp kampen med Nintendo, og til nå har denne kampen gått svært godt for Kutaragi og Sony.

Siste fra forsiden