Sony stenger Driveclub-studioet

Etter 16 år med bilspill er det over og ut for Evolution.

Evolution Studios

Den britiske utvikleren Evolution Studios – kjent for blant annet DriveClub, World Rally Championship og MotorStorm – stengte denne uken dørene sine for godt. Nedleggelsen ble annonsert av utviklerens moderselskap, Sony, som er i ferd med å omstrukturere sine europeiske studioer.

DriveClub ble Evolution Studios siste spill.
Evolution Studios

I en uttalelse forklarer det japanske selskapet (via gamesindustry.biz) at beslutningen er beklagelig, men nødvendig for å kunne gi ytterligere ressurser til andre prosjekter. Sony vil forsøke å flytte noen ansatte fra Evolution til andre prosjekter, men de regner med at mange vil bli permittert:

– Det er beklagelig at denne beslutningen vil føre til permitteringer, og vi aksepterer at dette betyr at vi risikerer å miste verdifulle ansatte. Ved å fokusere på andre studioer som allerede har spennende nye prosjekter på gang tror vi imidlertid at vi vil være i en bedre posisjon fremover, slik at vi kan tilby produkter av høyeste kvalitet for våre brukere.

DriveClub-problemer

I fjor meldte Eurogamer at Sony kuttet 55 jobber hos Evolution i kjølvannet av utviklerens katastrofale DriveClub-lansering. Det sosiale bilspillet skulle opprinnelig slippes samtidig med PlayStation 4, men ble utsatt nesten et helt år. Da det endelig kom ut høsten 2014 opplevde spillere enorme problemer med flerspillerdelen, som var markedsført som DriveClubs hovedattraksjon.

Siden den gang har Evolution forbedret spillet betraktelig, med jevnlige oppdateringer og tilleggspakker. På Game Developers Conference i forrige uke viste utvikleren frem en VR-utgave av DriveClub, men hva som skjer med denne eller fremtidige oppdateringer for spillet er ikke sikkert.

Det er harde tider for britiske spillstudioer.
Microsoft la nylig ned Fable-utvikler Lionhead Games »

Siste fra forsiden