Sony tapte i retten

Sony har blitt dømt til å betale en lisensavgift for hver eneste Dual Shock-kontroller de har solgt gjennom tidene.

I 2002 ble Microsoft og Sony saksøkt av det amerikanske firmaet Immersion, for brudd på patentlovgivningen i USA. Immersion hevdet at Sony og Microsoft ulovlig benyttet seg av en teknologi patentert av Immersion for å fremskaffe "force feedback" i håndkontrollerne sine.

I 2003 valgte Microsoft å betale 26 millioner dollar til Immersion for en lisensavtale og en aksjeandel i selskapet. Dermed ble saken mot dem lagt bort. Sony har imidlertid ikke gjort noe slikt, og i går ble det klart at de har lidd et alvorlig nederlag i distriktsretten i California.

Retten har nemlig blitt dømt Sony til å betale 82 millioner dollar i erstatning til Immersion, samt betale 1,37 prosent av hver solgte PlayStation fra og med første juli i år. Dette vil sannsynligvis koste Sony cirka 27 millioner dollar årlig.

Den tredje store konsollprodusenten, Nintendo, bruker en annen teknologi i sine kontrollere, og blir ikke påvirket av Immersion-søksmålet. Det gjenstår å se hvor lenge Sony kommer til å fortsette å selge Dual Shock-kontrollere som benytter seg av den patenterte teknologien.

Siste fra forsiden