PlayStation 4

Sony trekker PlayStation 4-reklame etter anklager om plagiat

W Gaming/YouTube

Sent i forrige slapp Sony Japan en reklamefilm ment for å vise frem både lanserte og kommende spill til PlayStation 4. Seere har imidlertid påpekt at filmen – som inneholder en rekke animerte snutter – er til forveksling lik andre klipp, og etter anklager om plagiat har Sony valgt å trekke hele greia.

Du kan se filmen i sin helhet nederst i artikkelen.

Blant de som ante ugler i mosen var Twitter-bruker «Catsuka». I sin egen video viser brukeren hvordan flere animasjoner fra PlayStation 4-reklamen er i beste fall inspirert av og i verste fall direkte kopiert fra andre prosjekter.

Det er et eksternt produksjonsselskap – og ikke Sony selv – som står bak reklamen, ledet av den prisbelønnede regissøren Kevin Bao. Videre graving virker imidlertid å antyde at dette er langt fra første gang Bao har latt seg «inspirere» av andres arbeid.

Ved siden av å fjerne filmen har Sony foreløpig ikke kommentert saken i offentlig kapasitet. Produksjonsselskapet Ealinn Animation har imidlertid valgt å avbryte sitt samarbeid med Bao, og forteller at det ikke hadde noen kjennskap til at direktørens videoer var plagiert.

Plagiering er dessverre ikke noe nytt i spillbransjen.
I fjor ble et bakgrunnsbilde fra Overwatch brukt for å promotere Paladins »

Sony har fjernet filmen, men andre brukere har lastet den opp igjen. (Video: W Gaming)

Siste fra forsiden