Sony: – Xbox 360 mister relevanse

Mener også at DS er intet annet enn en fin barnevakt.

Den amerikanske sjefen for Sony Computer Entertainment er full om selvtillit om dagen, og benytter anledningen til å gå til frontalangrep på sine konkurrenter i et intervju med CNN.

Barnevakt?

– Vi synes "Game Boy-opplevelsen" er et flott verktøy som barnevakt. Den (DS) er noe unge barn kan drive med på fly, men ingen 20-åringer med selvrespekt sitter på et fly med en av de konsollene. Han er for gammel for det, sier Tretton til nyhetskanalen.

Tretton mener også at Wii og Xbox 360 er skikkelig ute å kjøre:

– De er i ferd med å gå tom for brensel når det gjelder å være relevante i 2011 og fremover.

Og han fortsetter med kritikken:

– Du må tulle med meg, hvorfor skal jeg kjøpe et spillsystem uten en harddisk? Bevegelsesfølsom spilling er søtt, men hvis jeg bare kan veie armen min seks tommer føles det ikke veldig nøyaktg.

Ikke uventet er Amerika-sjefen optimistisk på egne vegne.

– Hvis du skal holde en teknologi levedyktig i et tiår, må den være helt ved fronten når den slippes. Nå er vi inne i PlayStation 3s fjerde år, og den er så vidt i gang. Teknologien vår er ekstremt relevant i dag og helt borte i konkurrentene våre, avslutter Tretton.

Ifølge Eurogamer forteller de siste salgstallene at Wii har solgt 75,5 millioner enheter, PS3 har solgt 43,4 millioner og Xbox 360 står på 42,9 millioner på verdensbasis.

DS har solgt 145 millioner, mot 67 millioner for PSP.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden