South Park-spill bruker ikke Uplay

The Stick of Truth blir et rent Steam-spill på PC.

Jeg har en følelse av at vi ikke er i Faerûn lenger.
Ubisoft

Ubisoft er en av de store utgiverne som vanligvis benytter seg av sin egen nett-tjeneste, Uplay, når de lanserer PC-spill. Uplay fungerer på mange måter som Steam, og hvis du kjøper et typisk Ubisoft-spill på nettopp Steam må du kjøre både Steam og Uplay for å få det til å fungere.

Cartman dropper Uplay

Eh? (bilde: Ubisoft).

Om du planlegger å kjøpe rollespillet South Park: The Stick of Truth når det lanseres, kan du imidlertid ignorere alt som har med Uplay å gjøre. Utvikler Obsidian har nemlig bekreftet at det blir et rent Steam-spill, på tross av at Ubisoft gir det ut.

På Twitter forklarer utvikleren at spillet ikke har noen form for Uplay-integrering. I stedet bruker det SteamWorks for «achievements» og så videre, og enten du kjøper spillet i butikk eller via nedlasting er du avhengig av en Steam-konto for å spille det.

Dette er ikke første gangen Ubisoft gir ut spill som ikke bruker Uplay. TrackMania-serien og ShootMania Storm benytter seg for eksempel av Nadeos egenutviklede ManiaPlanet-system.

South Park: The Stick of Truth har imidlertid ikke alltid vært et Ubisoft-spill. Opprinnelig var det en av storsatsningene til THQ, som nå er konkurs. Da Ubisoft overtok prosjektet var utviklingen godt i gang, og det er kanskje derfor det ikke bruker Uplay.

Søken etter sannhetens pinne vil starte om litt over én måned, nemlig 7. mars. Spillet kommer også til Xbox 360 og PS3. Sist vi så på det konkluderte vi med at det sannsynligvis blir helt latterlig.

Siste fra forsiden