THQ utsetter alle sine stortitler

Metro: Last Light, Company of Heroes 2 og South Park blir sene.

I sin kvartalsrapport annonserte spillutgiveren THQ at tre av deres største kommende spill ankommer senere enn planlagt. Dette gjelder Obsidians rollespill South Park: The Stick of Truth, Metro: Last Light og etterlengtede Company of Heroes 2.

De to sistnevnte skal nå dukke opp på nærmeste spillkonsoll en gang i mars 2013, mens South Park-spillet, som skulle komme ut i mars, nå er utsatt til finansåret 2014. Dette betyr at vi får dra på eventyr med Kyle, Stan, Cartman og Kenny en gang etter 1. april 2013.

Grunnen til utsettelsesbonanzaen skal ifølge THQ-sjefen Jason Rubin være for å la spillene får den tiden de trenger. Den nyansatte sjefen forteller at disse spillene er de første han har hatt muligheten til å påvirke.

– Min erfaring tilsier at disse titlene trenger mer utviklingstid for å bli klare for markedet, forteller Rubin om Metro: Last Light og Company of Heroes 2.

Dårlige tider

Krigen kommer litt senere enn planlagt.

THQ har vært i hardt vær den siste tiden, etter en serie med uheldige hendelser. For å ta noen eksempler: kalkunen Homefront sørget for et stort aksjesjokk, mens tegnebrettet uDraw Tablet solgte langt under forventningene på Xbox 360 og PlayStation 3.

Kvartalsrapporten viser dog bedre tall enn tidligere, og totalt peker det oppover for selskapet sammenlignet med i fjor. Det totale salget for kvartalet endte på 107,4 millioner dollar, sammenlignet med fjorårets 146 millioner dollar. Differansen ligger i tapet, der denne kvartalsrapporten kun meldte 21 millioner dollar, mens fjorårets rapport fra samme kvartal hadde hele 92,4 millioner i tap. Dette betyr dog ikke at THQ er ute av den finansielle hengemyra helt enda.

Les også: THQ dropper Devil's Third Les også: Del Toros spilltrilogi kansellert

Siste fra forsiden