Epic Mickey kunngjort

Spectors Disney-spill avdekket

Disney har kunngjort Warren Spectors Epic Mickey.

Det har vært mye snakk om det Wii-eksklusive Epic Mickey i de siste ukene, og nå har endelig utgiver Disney kommet med en offisiell kunngjøring av spillet.

Epic Mickey foregår i Cartoon Wasteland, en vakker og merkelig verden skapt av trollmannen Yen Sid. Denne verdenen huser glemte tegnefilmfigurer, og verdens første innbygger er Oswald the Lucky Rabbit. Han ble skapt av Disney i 1927, men forsvant etter at Mikke Mus kom til verden litt senere.

Oswald bruker tiden i Cartoon Wasteland på å sørge for at andre de glemte tegnefilmfigurer som havner der i årenes løp har det godt. Samtidig er han misunnelig på Mikke Mus og suksessen hans.

Oswald the Lucky Rabbit.

En dag kommer Mikke over kartet til trollmannen Yen Sid, og da skjer noe fatalt. En uskyldig liten feil fører nemlig til at Mikke ødelegger Oswalds trygge og gode verden. Etter hvert dras også Mikke inn i Cartoon Wasteland, men nå er landet ødelagt og truende.

Epic Mickey er et eventyrlig plattformspill med lette rollespillelementer, hvor spillerne blant annet får bruke Wii-kontrolleren som en magisk malekost som dynamisk forandrer verden rundt dem. Hvilke virkemidler spillerne bruker får varige konsekvenser for både verden, figurene i den og Mikke selv.

– Spillets kjerne er ideen om valg og konsekvenser, og dette definerer både spillfiguren og spilleren. Ved å putte urokråka Mikke i en uvanlig verden og be ham om å gjøre valg - å hjelpe andre tegnefilmfigurer eller velge sin egen vei - tvinger spillet spillerne til å takle konsekvensene av det de gjør, sier sjefsdesigner Warren Spector.

Han fortsetter:

– Til slutt må spillerne spør seg selv: Hva slags helt er jeg egentlig? Alle spillere vil finne ulike svar på spørsmålet.

Opprinnelig skulle Epic Mickey komme til PC, Xbox 360 og PS3, men utviklerne valgte å droppe disse versjonene, og i stedet gjøre spillet Wii-eksklusivt. Epic Mickey skal lanseres til høsten neste år.

Siste fra forsiden