Ny Xbox neste år?

Spekulasjon om storlansering

Det går rykter om Microsofts fremtidsplaner for Project Natal.

En av de største nyhetene på årets E3-messe var avdukingen av Project Natal, et kamerasystem som skal fungere som et alternativ til håndkontroller og la deg styre spill med dine bevegelser.

I forrige uke snakket Microsofts Shane Kim om en storstilt lansering av systemet, komplett med markedsføring på nivå med en konsolllansering. Nå går ryktene om at Natal-lanseringen blir en konsolllansering.

1UP har hørt at Microsoft vil oppgradere sin nåværende konsoll, gi den et nytt navn og selge den sammen med Natal. Det vil si at det blir noe av det samme som Nintendos overgang fra GameCube til Wii, altså en litt sterkere versjon av konsollen med et nytt kontrollsystem. I tillegg skal Natal selges som separat tilbehør til Xbox 360.

Denne alternative utgaven av Xbox 360 skal visstnok være kompatibel med alle tidligere utgivelser, men den ekstra maskinvarekraften gjør at enkelte spill kan bli eksklusive til den nye maskinen. Alternativt kan et spill få ekstra grafiske funksjoner hvis det spilles på den nye maskinen, og fortsatt være i stand til å kjøre på den gamle Xbox 360.

Kildene hevder en kunngjøring av den nye maskinen kan dukke opp på neste års Game Developer's Conference i mars 2010, med en påfølgende utgivelse høsten samme år.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden