– Spill kan forårsake sexkriminalitet

Fox News er helt fra seg på grunn av det humoristiske skytespillet Bulletstorm.

På tampen av februar kommer Bulletstorm ut, og vi gleder oss stort til skytespillet fra People Can Fly og Epic.

Det er imidlertid ikke alle som deler denne gleden, blant annet Fox News. De står nemlig bak en artikkel med tittelen: "Is Bulletstorm the Worst Video Game in the World?".

Dette spillet er visst historiens verste.

Her får både volden, og det faktum at man har med enkelte fraser med en seksuell undertone, gjennomgå.

– Hvis et barn får oppleve Bulletstorms språkbruk og vold, kan skaden på det barnet bli betydelig, sier Dr. Jerry Weichman, en psykolog fra California.

Og han fortsetter:

– Voldelige spill som Bulletstorm har potensialet til å signalisere at vold og fornærmelser med seksuelle antydninger er måten man løser konflikter og problemer.

Carol Liberman, som er både psykolog og forfatter, er enda skarpere i sin kritikk.

– Det at antall voldtekter er på vei opp er hovedsaklig fordi man spiller seksuelle scener i spill, hevder Liberman, uten å vise til dokumentasjon.

Utgiver EA har svart på beskyldningene via Game Informer.

– Bulletstorm er et voksenspill som har fått tilsvarende aldersmerkning. Vi støtter aldersmerkningssystemet og følger regelverket. Spillet har en oppdiktet historie som finner sted i det 26. århundre på den forlatte fantasiplaneten Stygia, der helten kjemper mot mutanter, kjøttetende planter og gigantiske dinosaurer, heter det blant annet i uttalelsen fra EA.

Vi har rundet Bulletstorm, og har frydet oss over humoren i spillet. Innimellom faller det noen banneord, men de er som regel av det oppdiktede slaget – slik som "dicktits" og "fungal rimjob".

Anmeldelsen leser du her på Gamer.no et par dager før slippdatoen 25. februar.

Siste fra forsiden