Spill med Zune

Microsofts portable musikkspiller får spillstøtte.

Til tross for en hittil begrenset suksess fortsetter Microsoft stadig sin satsning på Zune, en portabel musikkspiller ment som en konkurrent til blant annet Apples Ipod-serie. Nå tenker Microsoft i nye baner for å vinne nye kunder, og annonserte samtidig med gårsdagens lansering av Zune HD i USA at Zune også vil få spillstøtte.

Det er riktignok nokså få spill som slippes i første omgang: Project Gotham Racing: Ferrari Edition, Vans Sk8: Pool Service og Audiosurf Tilt. Microsoft forteller at spillene både kan hentes via Zunes trådløstilkobling eller via en PC med Zune-programvare, altså på samme måte som spillnedlasting foregår til Iphone.

Videre lover Microsoft at de vil satse sterkt på spill til Zune i tiden framover, blant annet vil de oppdatere utviklerverktøyet XNA Game Studio for å støtte Zune – noe som vil bety at uavhengige utviklere får mulighet for å utvikle spill til Zune.

Blant de annonserte spillene er det egentlig kun Audiosurf som vekker noen umiddelbar interesse. Audiosurf er opprinnelig et PC-spill som lar spillere spille gjennom musikk, hvor brett og tempo bestemmes av låten du velger å spille. Konseptet kan minne litt om den populære Wipeout-serien til Playstation.

Tiden vil vise om Microsoft kan spise inn litt av den enorme suksessen til Apples Appstore, og ikke minst, om Zune vil fungere som spillplattform.

(Kilde: develop-online.net)

Siste fra forsiden