Spill PC i stua med Discover-konsollen

Nå kommer enda en spillkonsoll på markedet. Denne kan imidlertid bruke helt vanlige PC-spill som du finner i butikken i dag.

Ideen er ganske god. En av de tingene folk ser på som en ulempe ved spilling på PC er at en normal PC ikke egner seg spesielt godt i stua. Derfor er det ikke så mange som sitter i sofaen og spiller PC-spill. Med denne nye konsollen kan det raskt bli en endring på det, for denne maskinen kan du plugge rett i tv-en og bruke som en vanlig konsoll. Maskinen er i utgangspunktet ikke særlig større enn en Xbox, og passer fint i hylla under tv-en.

Den største fordelen med dette systemet er åpenbart den enorme mengden PC-spill tilgjengelig. PC-en har dessuten versjoner av flere av de store og eksklusive titlene på konsoll. Takket være et system som kalles "drop & play" installeres og oppdateres spill automatisk når du setter inn cd-platen for første gang. Avinnstallering går også automatisk.

Konsollen kjører Windows XP med DirectX 9, og kan spille vanlige Windows-kompatible spill. Dessuten kan du bruke den som DVD spiller (med 6-kanals lyd), MP3 spiller og bruke den til å kikke på bilder. Maskinen kommer med en 1.4 Ghz C3-prosessor, 20 GB harddisk og 256 MB RAM. Du kan velge mellom to typer grafikkbrikke (DeltaChrome og UniChrome). Maskinen kommer med USB 2-porter, slik at du kan plugge inn alt som måtte finnes av ratt, joysticks og gamepads til PC.

Prisen er heller ikke særlig avskrekkende, med tanke på hva det koster å kjøpe en ordentlig spillemaskin. Prisene er ikke helt fastsatt enda, men det ser ut som amerikanerne må ut med 299 dollar (ca. 2000 kroner) for UniChrome-versjonen eller 399 dollar (ca. 2700 kroner) for DeltaChrome-versjonen. Med tanke på at ordinære PC-spill er billigere enn ordinære spill til Xbox, PS2 og GameCube ser denne maskinen ut til å kunne bli et relativt økonomisk alternativ.

Dette er imidlertid bare spesifikasjonene til den første modellen. Nå som systemet er utviklet vil det kunne lisensieres ut til andre selskaper som kan bygge deres egne versjoner med egne spesifikasjoner. Det er for eksempel ikke utenkelig at et selskap som Alienware vil finne på å lage en maskin med en 3 Ghz-prosessor og bøttevis med RAM.

I motsetning til Phantom-konsollen er Discover allerede vist, og vi har sett hvordan maskinens automatiske installasjonsprogram fungerer, og hvordan vanlige spill kjøres. Det hele ser faktisk ganske overbevisende ut. Maskinen er ventet i salg i USA om kort tid, og vi antar den kommer til Norge om ikke så alt for lenge.

Siste fra forsiden