Ukens nettutgivelser (uke 37)

Spill, spill, spill

Nettet oversvømmes av ferske spill, og her er ukens gigantporsjon.

Nok en uke er over, og som vanlig har vi fått mengder av ferske, nettdistruberte spill. Denne gangen kan du se frem til alt fra spillmatiseringer av middelaldersk litteratur til spill hvor du må lage hamburgere ved å tråkke på ingrediensene. Her er ukens nettutgivelser:

Xbox 360

Sonic & Knuckles (Xbox 360).

Dette har ikke vært den helt store uken på Xbox 360, med mindre du er veldig begeistret for Segas blå pinnsvin. Ukens eneste utgivelse er nemlig Sonic & Knuckles, en nøyaktig utgave av Mega Drive-spillet ved samme navn. I dette 2D-plattformspillet må du navigere deg gjennom en serie fargerike og intrikate omgivelser.

PS3 og PSP

Interpol (Xbox 360, PS3, PC).

Ukens PS3-utgivelse er Interpol: The Trail of Dr. Chaos, et "skjult objekt"-spill av den typen vi vanligvis bare hopper over på PC, da det kommer en haug av dem hver uke (spillet er også tilgjengelig på PC). Her må du jakte på onde Dr. Chaos. Her blir du nødt til å lete deg gjennom en serie glamorøse åsteder, fulle av skjulte spor. Du må også spille minispill og løse ulike nøtter for å vinne. Et potensielt artig aspekt er en samarbeidsmodus for opp til fire spillere.

Fate/Unlimited Codes (PSP).

På PS3 har vi slåssespillet Fate/Unlimited Codes, som egentlig skulle ha kommet forrige uke. Dette spillet foregår i en japansk by, hvor en haug galninger slåss for å vinne den hellige gral. Capcom lover et tilgjengelig kampsystem som også inneholder dybde for mer avanserte spillere, og muligheten til å bruke ulike våpen. Vi får 17 figurer, åtte moduser og over 250 oppdrag. PSP-eiere kan forresten også laste ned baseballspillet BIGS 2.

Wii og DSi

Spaceball Unlimited (Wii).

Ukens Wiiware-spill virker litt mer forseggjort enn mye av det vi er vant med for plattformen, selv om konseptet er veldig enkelt. Spaceball Revolution har ingen ting med verken filmen eller demogruppen å gjøre, men er et hjernetrim/actionspill der du må kopiere mønstre ved hjelp av en energikanon, samtidig som du får en haug av hindringer slengt mot deg. Spillet har 16 forskjellige nivåer, flott grafikk og musikk og flerspiller ved hjelp av delt skjerm.

Solomon's Key (Virtual Console).

Ellers har Wii endelig fått et par nye Virtual Console-spill, og denne gangen er det snakk om to arkadespill fra Tecmo. Disse er det sideskrollende actionspillet Rygar og actioneventyret Solomon's Key (som begge burde være kjente navn for spillere som har vært med en stund). Til slutt tar vi med det ferske DSi-spillet 2-in-1 Solitaire, som rett og slett er to utgaver av det klassiske kortspillet kabal (Spider og Klondike). Greit å ha hvis du oppdager at hunden har spist et av kortene i kortstokken din.

PC

Drawn: The Painted Tower (PC).

På PC begynner vi hos Big Fish Games, som har lansert et ferskt eventyrspill ved navn Drawn: The Painted Tower. Her må du utforske et magisk slott, og løfte forbannelsen som hviler over det. Utviklerne lover at du får utforske en vakker, fargerik verden og møte spennende figurer som vil hjelpe (og noen ganger hindre) deg i eventyret ditt, samtidig som du får løse mange intrikate nøtter.

Burger Time Deluxe (PC).

Husker du arkadespillet Burger Time? Spillet kom i 1982, så det er ikke så rart om du har glemt det. Namco Bandai husker det imidlertid fortsatt, og nå har de lansert Burger Time Deluxe. Her må du lage hamburgere på en noe uortodoks måte, gjennom seksti forskjellige brett med todimensjonal plattformaction. Underveis må du bekjempe onde Vinnie Vinegar, som er en fiende av hamburgere verden over.

Crystal Cave Deluxe (PC og Mac).

Rake in Grass har også god hukommelse, og har lansert en nyversjon av gamlisspillet Crystal Cave. I Crystal Cave Deluxe (for Windows og Mac) må du navigere deg gjennom en serie katakomber og fangehull, på jakt etter skatter. Dette todimensjonale hjernetrimspillet har visse likhetstrekk med klassiske BoulderDash, og inneholder 170 nivåer som du kan bryne deg på.

Quantz (PC).

Mer hjernetrim får du i Quantz. Som mange andre abstrakte hjernetrimmere er dette et spill som er vanskelig å beskrive, men rimelig lett å forstå når man ser det i aksjon eller spiller det selv. Du kontrollerer en kube, som du fritt kan rotere. Fargede kuler skytes så mot kulen, og målet er å få dem bort ved å kombinere dem. Konseptet minner med andre ord litt om det vi finner i Puzzle Bobble, men med sin egen unike vri. Lekker musikk og grafikk loves også, samt hundre nivåer fordelt på 24 verdener. Steam-utgaven har også "achievements".

KrabbitWorld Origins (PC & Mac).

KrabbitWorld Origins (Windows og Mac) høres kanskje også ut som et slags hjernetrimspill, men dette er faktisk et actionrollespill i Diablo-stil. Her må du reise til en fantasiverden truet av onde vesener kalt necrotechs. Du kan velge mellom en rekke ulike figurer, hver med unike egenskaper, som du så må utvikle videre etter som du får erfaring. Du kan også leie en hjelper som blir med deg på eventyr. Spillet blander en lineær hovedhistorie med en åpen verden, full av huler, skoger og andre steder som kan utforskes.

Exmortis 3 (PC).

En litt mørkere spillopplevelse får vi i Exmortis 3, et pek-og-klikk-spill som foregår i en ødelagt verden. Vi loves en guffen verden, slående omgivelser og en serie hjernedrepere for alle som liker intrikate nøtter nøtter. Fullversjonen har fem kapitler, et omfattende lydspor og profesjonelt stemmeskuespill. Actionsekvenser får vi også, med massevis av grusomme og demoniske fiender.

The Divine Comedy (PC).

Er du en av dem som mener at EA-spillet Dante's Inferno tar seg litt vel store friheter i forhold til boken det skal være basert på (Dante Alighieris Den gudommelige komedie)? I så fall vil kanskje Play the Story: The Divine Comedy være mer etter din smak. Dette pek-og-klikk-eventyret følger originalhistorien på en mye tettere måte, og tar oss med på en illustrert reise gjennom Helvetes ni sirkler, som skremte vannet av stakkars syndere i middelalderen. Du får også en spillmatisering av Les Miserables med på kjøpet.

Be Richer (PC).

Det kan også være verd å nevne Be Richer, et spill hvor du må tjene deg søkkrik ved å investere i eiendommer. Om du heller vil tjene penger på moteklær, kan du jo teste Fashion Fortune. Synes du kapitalisme suger, bør du kanskje heller vurdere Eco Rescue: Project Rainforest, hvor du må redde regnskogen ved å finne skjulte objekter.

Incoming (PC).

Vi får plass til litt nostalgi denne uken også. LucasArts har som kjent lansert BioWares rollespillklassiker Knights of the Old Republic på Steam, mens spillportalen Good Old Games har fått tre ferske retroutgivelser denne uken. Disse er de en gang grafikkmessig banebrytende skytespillene Incoming og Incoming: Forces (i én pakke), det Commandos-aktige skytespillet Expendable og sjørøver/handelsspillet Port Royale (merk at etterfølgeren allerede er tilgengelig). Vi kan også nevne at den gamle hjernetrimmeren Dweebs 3 har dukket opp på GamersGate.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisspill

Puzzle Bloom (web).

Hvis du har et ledig øyeblikk bør du ta en titt på Puzzle Bloom, et usedvanlig sjarmerende hjernetrimspill der du spiller en liten ånd som må forsøke å bringe naturen tilbake til grå og triste omgivelser. Dette gjør du ved å ta kontroll over ulike figurer, og bruke egenskapene deres til å komme deg videre.

Mer nettmoro finner du i Alchemia, et eventyrspill i Samorost-stil. Her spiller du en liten fyr som må jobbe seg gjennom en serie surrealistiske omgivelser for å hjelpe en robotsjel som trenger ny kropp.

Paul Moose in Space (PC).

Du kan også prøve en sniktittversjon/demo av et sideskrollende actionspill som heter Trashman, samt Solar Plexus, et uferdig plattform/hjernetrimspill fra skaperen av Noitu Love. Eller hva med Trapdoor Below, et grafisk roguelike-spill som nettopp har fått en ny versjon?

Verd å teste er også Paul Moose in Space World, et eventyrspill med noe spesiell grafikk. Og til slutt: Liker du baseball, kan du nå laste ned Out of the Park Baseball 8 helt gratis.

Vil du ha mer? Sjekk forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden