Valve om Mac-planer

Spill til alle

Nettbutikken åpner på en ny plattform i dag.

Tidlig i mars meldte Valve at den populære nettbutikken Steam skulle lanseres på spillverdenes kanskje minst populære plattform. Opprinnelig meldte de at Mac-lanseringen skulle finne sted i april, men som så mange andre Valve-produkter ble det skjøvet tilbake.

I dag åpner butikken, og blant de første utgivelsene er nok kritikkeryndlingen Portal det mest interessante. Gåteløsningspillet ble belønnet med en nier her på Gamer.no. Mindre kjente Torchlight fra Runic Games skal også være klart. Dette er en anstendig Diablo-klone som fikk en sjuer av oss.

Tanken er å lansere nye Mac-spill på Steam hver onsdag, men det er ikke klart hvor mange spill vi kan vente oss i tiden framover. Mye beror på hvilken utgivere som faktisk er interessert i å konvertere spill til Mac. Valve har på sin side lovet at alle de tidligere Source-spillene, som Half-Life 2 og Left 4 Dead, skal dukke opp på tjenesten i fremtiden.

Hver dose med spill som legges opp de første onsdagene skal demonstrere en eller annen Steam-funksjon. Spillene som legges opp i dag skal for eksempel være kompatible med det nye Steam Play-systemet. Dette gir deg tilgang på spill fra din Steam-konto uansett hvor du logger deg på og hva du logger på med. Har du allerede kjøpt Portal til PC skal det være tilgjengelig for deg på Mac også.

Siste fra forsiden