Spilldeling tas til nye høyder på PlayStation 4

Snart kan du spille med en venn på nett uten at han eier spillet.

Under Sonys pressekonferanse på årets Gamescom-messe ble det avslørt at en ny systemoppdatering skal utvide og forbedre de mange delefunksjonene til PlayStation 4. Den største av disse er Share Play, som tentativt skal lanseres til stuekonsollen i løpet av høsten.

Kort fortalt fungerer det slik: Share Play lar deg dele dine PlayStation 4-spill med venner digitalt slik at dere kan spille sammen. De du deler med trenger ikke eie spillet for å oppleve det sammen med deg.

Towerfall Ascension er ett av spillene som vil få Share Play-funksjonalitet. (Skjermbilde: Matt Makes Games)

En virtuell sofa

Sonys PlayStation-blogg beskriver Scott McCarthy fra Sony Computer Entertainment America funksjonen som en virtuell sofa:

– Du og en venn kan spille et spill sammen over nett som om dere sitter i samme rom. Kun én av dere trenger å eie spillet, men dere spiller sammen. Med Share Play kan du også la en annen spiller ta over kontrollen i ditt spill fra deres PlayStation 4, litt som å gi spillkontrolleren til han som sitter ved siden av deg på sofaen.

Den nye systemoppdateringen kommer i tillegg med en dedikert YouTube-app samt muligheten til å laste spillopptak direkte til videotjenesten. En ny søkefunksjon, der du kan søke opp venner etter deres virkelige navn, skal også innlemmes.

Siste fra forsiden