Justice Online

Spiller brukte 13 millioner kroner på spillfigur – ble solgt ved et uhell for bare 5000 kroner

Illustrasjonsbilde fra nettrollespillet Justice Online.
NetEase

Det er en kjent sak at en del dedikerte spillere bruker oppsiktsvekkende store pengebeløp på spill, men nå har det dukket opp en sak som muligens setter en rekord på dette området.

Avisen South China Morning Post (via Kotaku) rapporterer nå at en spiller i Kina brukte vanvittige 1,4 millioner dollar, litt under 13 millioner kroner, på en spillfigur.

Spillet det dreier seg om heter Justice Online og er et MMORPG-spill utviklet av selskapet NetEase som kun er tilgjengelig i Kina.

Skjermbilde fra Justice Online.
NetEase

Solgt videre for 5000 kroner

Som om ikke dette er oppsiktsvekkende nok har saken enda en fiffig vri. Den aktuelle spilleren «lånte» nemlig bort den verdifulle spillfiguren til en venn, som ved et uhell solgte den videre for skarve 552 dollar, cirka 5000 kroner.

Personen forsøkte først å selge figuren tilbake til kompisen for 55 000 dollar, cirka 500 000 kroner, men endte opp med å legge den ut for salg i NetEase' egen nettbutikk – hvor en annen spiller kjapt snappet den opp for bare 5000 kroner.

Den lave prisen skal ha vært en skrivefeil begått som følge av utmattelse etter en svært lang spilløkt.

Personen som opprinnelig hadde brukt den uhorvelige summen på spillfiguren lot naturlig nok ikke hendelsen gå upåaktet hen og valgte å gå rettens vei ved å saksøke både NetEase og «vennen» sin.

Dette endte med et forlik hvor NetEase kansellerte transaksjonen slik at personen fikk tilbake sin verdifulle spillfigur. Personen som hadde kjøpt figuren for den lave summen ble tilkjent en erstatning på cirka 118 000 kroner – så vedkommende gikk på ingen måte tomhendt fra det hele.

Les også: Final Fantasy VII Remake-skjermbilder avslører ferske spilldetaljer »

Siste fra forsiden