Spiller snakket om å avlive Sean Bean i Hitman 2 – ble utestengt fra Twitter

– Bryter med reglene mot å skrive voldelige trusler.

IO Interactive

Hitman 2s første «Elusive Target» – mål som må likvideres innenfor en bestemt tidsperiode – er aktivert, og som vi meldte tidligere er det ingen ringere enn Sean Bean som skal avlives. Naturlig nok har det gått prat om oppgaven i sosiale medier, og for Twitter har emnet blitt hakket for drøyt.

Denne Twitter-meldingen ble for drøy.
TheFatConsol3R

Twitter-bruker TheFatConsoler ble nemlig utestengt for godt fra plattformen da han skrev om å ta livet av Sean Bean. En e-post fra support-teamet forklarte at TheFatConsoler hadde brutt med reglene mot å skrive voldelige trusler – mer bestemt ønsker om at en person skal dø.

Fikk utestengelsen opphevet

Det skulle ta flere timer, og en rasende e-post, før Twitter oppdaget misforståelsen og utestengelsen ble opphevet. Trolig hadde den opprinnelige meldingen blitt fanget opp av et modereringssystem, som automatisk flagger og straffer utsagn som virker støtende.

Selv om det altså er mulig å få utestengelsen opphevet, er det nok lurt å tone ned snakket om likvidering av ekte personer på sosiale medier – uansett om det bare er i et spill.

Sean Bean, eller Mark Faba som han faktisk heter i spillet, blir værende i Hitman 2 frem til 4. desember. Spillere får nøyaktig én sjanse til å eliminere den oppfinnsomme skurken, før han forsvinner for godt.

(Via VG247)

Hitman 2 ble godt mottatt her i gården.
Agent 47 er tilbake og minst like god som før »

Siste fra forsiden