Spillere saksøker EA

Amerikansk fotball uten konkurranse

En gruppe amerikanske spillere har saksøkt Electronic Arts.

Midt i oppgjøret om Take-Two har Electronic Arts fått enda mer å bekymre seg for. Onsdag ble det nemlig klart at spillselskapet har blitt saksøkt av en gruppe spillere fra Washington DC og California.

Grunnen skal være at EA har oppført seg konkurransefiendtlige i sammenheng med salg av sine amerikanske fotballspill.

Saksøkerne viser til at EA senket prisen på Madden 2005 fra $49,95 til $29,95 som en respons på at Take-Twos NFL 2K5 solgte i bøtter og spann med $19,99 som prislapp.

– Denne konkurransen var fordelaktig for forbrukerne, heter det i søksmålet.

Videre heter det at EA burde ha fortsatt med denne konkurransen ved å tilby lave priser og /eller et produkt av høyere kvalitet. Isteden hevder de som saksøker at EA kjøpte opp alt av offisielle lisenser fra de eneste rettighetsinnehaverne: National Football League, Arena Football League, og NCAA Football.

Da Madden 2006 ikke hadde noen konkurranse fra 2K Sports noterer spillerne som drar EA inn for retten at giganten økte prisen på sitt nye produkt til $49,95, en økning på 70 prosent.

Saksøkerne ber om erstatning til alle som har kjøpt et amerikansk fotballspill fra EA siden 2005, samt at overskuddet fra salget av disse spillene inndras.

EA har ikke kommentert saken.

Siste fra forsiden