Spillfeiring på femti biblioteker

Har ditt bibliotek like bra arrangement som Bergen Offentlige den 14.november?

Siden vi først skrev om Spilldag09 i oktober, har initiativet fått femti påmeldte bibliotek. Biblioteker fra de største norske byene er selvsagt representert, men også alt fra Arendal bibliotek til Ullensvang folkeboksamling. Undersøk denne oversikten for å se om ditt lokale bibliotek har satt spillene i høysetet på lørdag.

Det kanskje mest imponerende programmet for Spilldagen avholdes i Bergen. Hovedbiblioteket, med noen filialer, feirer "Homo Ludens - det lekende menneske" i hele åpningstiden. Her er alt fra en musikkinstallasjon for barn hvor en kan utforske historien og lydene til klassiske spillmaskiner, til spilling av Guitar Hero, Rockband og FIFA, til en faglig introduksjon av tradisjonelle rollespill og brettspill. Mer om programmet her.

De fleste av de påmeldte bibliotekene har presentasjoner av Knerten-spillet. På Stavanger barne- og ungdomsbibliotek kan en blant annet spille FIFA 10 og Tekken 6, og vinne spillene i premie. Eldre spillkonsoller kobles opp på storskjerm på Berlevåg folkebibliotek, og Levanger folkebibliotek tjuvstarter helga med "Spill for seniorer" på fredagen.

Inspirert av National Gaming Day som arrangeres av den amerikanske biblioteksforeningen i USA den 14.november, inngikk en håndfull norske instanser samarbeid om denne norske versjonen. Disse er bedriften AMB-utvikling, Stavanger bibliotek, Norges informasjonsteknologiske høgskole og Drammensbiblioteket. Bloggen Spilldag09 ble opprettet, og biblioteker over hele landet ble oppfordret om å slutte seg til.

Bør Spilldag på bibliotekene henvende seg til barn, voksne og/eller eldre? Diskuter i kommentarfeltet.

(Kilde: Spilldag.no)

Spillinteresserte kan ta seg en tur på biblioteket på lørdag

Siste fra forsiden