– Spilling er ikke fetende

Studie finner ikke noen sammenheng mellom det å spille og vekt.

Spill får ikke bare positiv oppmerksomhet i mediene, og da har det seg slik at det er stadig flere studier som fokuserer seg inn på hvordan spill påvirker først og fremst barns liv.

En ny studie av Dr. Linda A. Jackson ved Michigan State-universitetet har ifølge GameSpot produsert flere interessante resultater.

Treningsspill er i hvert fall ikke fetende.

Jackson fulgte 482 unge Michigan-borgere med fokus på deres forhold til spill, bruk av internett og mobiltelefon. Målet var å finne ut om det var noen sammenheng mellom disse aktivitetene og blant annet vekt (høyere BMI), karakterer på skolen og selvtillit.

Det ble faktisk ikke funnet noen sammenheng mellom vekt og spilling, men spilling slipper likevel ikke helt ut av fengsel.

– Spilling virker å være et toegget sverd. Det er positivt for evner som er sentrale for fremtidig læring i vitenskap, teknologi, ingeniørkunst og matte. Likevel er det en negativ sammenheng mellom det å spille og karakterer i skolen, heter det i undersøkelsen.

Nå skal det sies at tidligere studier rundt samme tema har gitt sprikende resultater. En Yale-studie fra november viste nemlig et høyere karaktersnitt hos tenåringer som spilte regelmessig. En annen studie har tidligere vist at spilling faktisk har en sammenheng med unormalt høy vekt.

Jakcsons undersøkelse konkluderer også med at spillere typisk har lavere sosial selvtillit enn de som spiller mindre. Til sammenligning har de som bruker mobiltelefon mye høyere sosial selvtillit. Spilling på mobilen må med andre ord sies være den gyldne middelvei.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden