Ukens nettutgivelser (uke 49)

Spillmoro i vintermørket

Endelig er det fredag, og vi kan komme med en ny bunke nettutgivelser.

Gleder du deg til jul, eller har du begynt å få panikk over julegavene allerede? Her er ukens porsjon med nettdistribuerte spill, som hjelper deg å få tiden til å gå eller glemme juleforberedelsenes mas og kjas.

Call of Duty: Classic (Xbox 360 og PS3).

Xbox 360

Ferdig med Modern Warfare 2? Da kan du prøve det første spillet i serien, i form av Call of Duty: Classic. Dette førstepersons skytespillet har blitt relansert med ulike forbedringer og flerspiller for opp til åtte spillere. Her bærer det tilbake til andre verdenskrig, hvor du får spille amerikansk, britisk og sovjetisk soldat på frontlinjene i krigen om Europa. Spillet leverer massevis av intens og tungt skriptet action. Det skal forøvrig være gratis for de som har kjøpt spesialutgaven av Modern Warfare 2 (det samme gjelder på PS3).

Elemental Monster Portable (PSP).

PSN

PS3-eiere får bare PSX-spillet Peter Pan: Adventures in Neverland, som også er tilgjengelig på PSP.

På PSP har vi også fått en håndfull andre spill. Først ut er Elemental Monster Portable, som heter Creature Defense i USA. Dette er et "tower defense"-spill hvor du som vanlig må forsvare basen din mot vandrende monstre ved å bygge et forsvar bestående av "defensive monstre". Spillet har også et samlekortelement, og bruker kortene fra Eye of Judgement.

I tillegg har det dukket opp en PSP-versjon av PC-spillet Stand O'Food, et lite managementspill hvor du får leke restauranteier. Nostalgikere kan også ta en titt på en nedlastbar utgave av Capcom Classics Collection.

Mahjong (Wii).

Wii og DSi

I forrige uke kom Shanghai på Virtual Console, og denne uken får vi nesten samme spill én gang til, i form av Mahjong på Wiiware. Dette spillet inneholder 30 varianter av det tradisjonelle brikkespillet. Vi loves 3D-grafikk og enkle og intuitive kontroller, samt seks flotte typer brikker. Wii-eiere kan også laste ned plattform/actionspillet Earthworm Jim 2 for Virtual Console, samt verktøyet Happy Holidays: Christmas. Her kan du lage dine egne julekort.

Foto Face (DSi).

På DSi har vi fått EA-spillet Foto Face: The Face Stealer Strikes, et plattformspill der du får ta bilder av ditt og andres fjes, og klistre dem på spillhelten, samt venner og fiender i spillet. Så har vi A Little Bit Of....Magic Made Fun: Matchmaker, enda et "cash-in"-spill som tar en liten bit av et butikkspill og selger det separat på DSi. Her kan du finne ut om ulike par passer sammen, ved å svare på ulike spørsmål.

Snart er det jul, og hvis du allerede nå vil øve på julesangene kan du ta en titt på Just Sing! Christmas Songs. Og julegavelisten skriver du selvsagt i myNotebook: Red. Eller på et papir.

Zombie Driver (PC).

PC

På PC starter vi med Zombie Driver, et zombieslaktespill hvor du setter deg bak rattet på bevæpnede kjøretøyer, og kjører rundt i åpne byomgivelser på jakt etter zombier. Spillet har 17 historieoppdrag og mengder av ulike typer vandøde kryp. Handlingen sees ovenfra, og slik sett minner spillet litt mer om de originale GTA-spillene enn for eksempel Carmageddon-serien. Zombie Driver lanseres på flere distribusjonsportaler i dag (inkludert Steam), men GamersGate er tidligst ute.

9th Company: Roots of Terror (PC).

På Steam har vi 9th Company: Roots of Terror, hvor du får rollen som sovjetisk spesialsoldat og krige mot USA-støttede terrorister/frihetskjempere i Afghanistan og Uzbekistan på åttitallet. Dette er et actionorientert sanntidsstrategispill med et taktisk fokus. Handlingen følger et ekte kompani som egenhendig klarte å stoppe rundt 400 Mujahedin-krigere og pakistanske leiesoldater i kamphandlinger som gikk over to blodige døgn.

Wildhollow (PC).

Fra zombier og krig går vi til Wildhollow, et spill hvor du må legge ut på eventyr i en fantasiverden samtidig som du får ansvar for ulike dyr. Utviklerne lover mye moro med fantasy-klisjeene, massevis av raringer å kommunisere med og en fargerik verden å utforske.

Alganon (PC).

Så har vi et MMO-spill, nemlig Alganon. Dette er et fantasy-basert spill med alver, dverger, monstre og damer som har alt for små rustninger. Spillet har vært under utvikling i tre år, og utviklerne har hatt som mål å lage et spill som kan spilles av alle samtidig som kjernegamerne får nok innhold til å la seg hekte en stund. Et av spillets interessante elementer er at du ikke trenger å aktivt spille for at figuren din skal bli bedre. Dermed slipper du kanskje unna noe av "grindingen" som forbindes med sjangeren. Det er verd å merke seg at Alganon er åpent for europeere, men det er for øyeblikket kun mulig å spille på amerikanske servere.

Field of Glory (PC).

Litt strategi får vi også, i Field of Glory. Dette spillet kom egentlig sent i november, men vi tar det med likevel. Field of Glory er basert på brettspillsystemet ved samme navn, og inneholder 18 historiske slag som en eller to spillere kan delta i. Dessuten selges det med et verktøy som lar deg designe dine egne slag.

Find Your Own Way Home (PC).

Så har vi Find Your Own Way Home: A Classic Rock'n'Roll Game, et offisielt "skjult objekt"-spill sentrert rundt bandet REO Speedwagon. Her spiller du en reporter som må komme finne bandets frontfigur, og handlingen akkompagneres av både gamle og nye låter fra bandet. Spillet er blant annet ute på GamersGate.

Real Estate Empire 2 (PC).

Andre utgivelser inkluderer Real Estate Empire 2, hvor du må prøve å tjene deg rik på eiendomsmarkedet. Her kan du kjøpe, renovere og selge boliger og andre bygninger, og helst gå i pluss. Så har vi Pirate Princess fra britiske Moonpod, et spill hvor du får leke sjørøver på de syv hav. Eller i alle fall det karibiske hav. Kamp avgjøres gjennom et ordbasert hjernetrimspill.

Pirate Princess (PC).

Litt julestemning skal vi også få, i hjernetrimmeren Christmas Clix. Her må du fjerne fargede gavepakker så raskt som mulig for å redde julen. Spillet er tilgjengelig på PC og Mac, og kommer også til Wii. Vi tar også med fotballspillet Awesome Soccer, som forsøker å gi oss litt fotball-action i klassisk stil (rent subjektivt vil jeg si det feiler stort, men du får prøve demoen selv). Ta også en titt på hjernetrimmeren Sheeplings.

Avslutningsvis tar vi med litt nostalgi. Good Old Games har nemlig fått Myst: Masterpiece Edition, eventyrspillklassikeren som har hektet tusenvis av spillere siden 1993 (og sannsynligvis fått like mange til å sovne foran datamaskinene sine).

Igneous (PC).

Gratisspill

Nettstedet TIGSource beskriver Igneous som "Sonic 3D slik det skulle ha vært". Dette er et førstepersons actionspill der du må løpe veldig, veldig fort gjennom omgivelser som kontinuerlig ødelegges. Eksplosjonstettheten er høy, men du får neppe tid til å legge merke til det. Dette spillet kom ut i november, men jeg har ikke hørt om det før nå.

Dreamside Maroon (PC).

Det samme gjelder Dreamside Maroon, som ble nevnt på Indiegames.com. Her må du hjelpe en liten fyr gjennom drømmeaktige landskaper, og dette gjøres ved å gro en lang slyngplante som han kan løpe på. Dette er heldigvis en magisk slyngplante, så den gror like raskt som han klarer å løpe.

Neonplat (PC).

Vi tar også med Saut, som følger i samme formel som det fabelaktige Canabalt og leverer et uhyggelig vanedannende gameplay som kun bruker én eneste knapp. Dette er et plattformspill hvor du må time hoppene dine nøyaktig for å unngå å dø. Mer plattform-moro får vi i Neonplat, hvor du må kvitte deg med fiendene ved å bowle baller etter dem. Ta også en titt på arenaskytespillet Pumpkin Patch, som leverer massevis av action og lekker retrografikk.

Continuity (web).

Litt nettlesermoro må vi også ha, i form av det fantasifulle hjernetrimspillet Continuity, hvor du må stokke rundt på spillmiljøene samtidig som du kontrollerer en liten spillfigur. Takk til Indiegames.com for disse perlene.

Det var det for denne gangen. Men les gjerne forrige ukes artikkel for flere nettutgivelser.

Siste fra forsiden