Split/Second blir PSP-klart i november

Her er brøkdelen av et sekunds inntrykk av Disneys eksplosive bilspill.

London (Gamer.no): På vei for å titte på Disneys store julespill, Tron: Evolution, ble vi overrumplet av en Ferrari-rød PlayStation Portable med håndholdt UMD-versjon av Black Rock Studios Split/Second: Velocity rullende inni.

Vakrere bilspill til PSP finnes ikke.

Spillet er helt og holdent en enkel portering av PlayStation 3-utgaven, der du kjørte om kapp i et reality-show og der strategisk plasserte «powerplays» lot deg saboterer motstandernes løp ved å forårsake ødeleggelse på banen. Som å sprenge atomkraftverk eller slippe et passasjerfly mitt i hodet på dem. Alle eksplosive biler, baner og spillmoduser fra konsollversjonen blir å finne i den håndholdte utgaven.

Det er Sumo Digital som står for overgangen fra stuekonsoll til PSP. De har allerede erfaring med en håndfull bilspill til PSP, og i fjor stod de bak flotte og gjennomførte OutRun Live Arcade til Xbox Live Arcade og PlayStation Network.

Selv om vi ikke fikk prøve den lokal flerspilleren for opptil fire spillere, ei heller PSP-utgavens nye bane som delvis er basert på kai- og tørrdokknivået fra konsollversjonen, fikk vi se tre av spillets andre billøp nydelig konvertert til håndholdt format.

Visuelt ser Split/Second: Velocity utrolig nydelig ut i aksjon til å være PSP. Og sammen med de stødige skjermoppdateringene, Michael Bay-eksplosjonenen, og de døsige orange/blåe fargefiltrene, vil jeg nesten påstå dette slår Gran Turismo PSP som det peneste bilspillet til formatet.

Gjør livet surt for motstanderne.

Kontrolloppsettet funker også som en drøm. «Powerplays» er lagt opp på skulderknappene, og de små eksplosjonene utløser du med venstre sådan, mens de største oppnår du ved å trykke på den høyre. X-knappen presser ned gassen, mens firkantknappen drar i håndbrekket, og sklir deg nesten Ridge Racer-aktig gjennom krappe svinger. Fartsfølelsen sitter som et skudd og er bortimot brutal.

Rammen rundt Split/Second: Velocity passer også utmerket for PSP. Dette var kanskje ikke et bilspill som du satt og koste deg med mer enn et par løp om gangen til konsoll, og derfor utmerket å kunne svippe frem på bussen eller toget via din håndholdte og mobile spillemaskin når de sedvanlige forsinkelsene dukker opp.

I følge Disney er Split/Second: Velocity klart for lansering mot slutten av november måned. Etter vår svært vellykkede test virker det imidlertid ikke som det blir særlig til race for å rekke julehandelen.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden