Forandringer for Final Fantasy?

Square Enix-sjef vil tenke nytt

Square Enix-sjefen vil at Final Fantasy XIII-utviklerne skal prøve noe helt nytt.

Japanske rollespill holder seg ofte til en klart definert formel, men nå vil Square Enix-sjef Yoichi Wada at oppskriften skal forandres. I et intervju med Edge går han så langt som å si at Final Fantasy XIII kan bli det siste spillet av denne typen fra den tradisjonsrike utvikleren.

Siste tradisjonelle Final Fantasy?

– Jeg tror Final Fantasy XIII kommer til å bli noe svært spesielt, og at det vil bli godt mottatt av publikum. Men det gjenstår å se om vi kommer til å fortsette å lage slike spill internt, for jeg føler faktisk at teamet bak spillet burde gå over til å skape en "neste-generasjons" form for spill, sier han.

Han fortsetter:

– Både internt og eksternt er det forventninger om at Square Enix skal tilby noe nytt, og jeg tror Final Fantasy-teamet kan skape noe fullstendig annerledes. Men for øyeblikket jobber de kun for å tilfredsstille det spesifikke publikumet de har nå.

Senere i intervjuet kritiserer han også japanske utviklere for å være for fastlåste. Han sammenligner situasjonen med en tegner som alltid har brukt penn for å tegne med, og som nekter å i det hele tatt innse at blyanter finnes.

Han vil imidlertid ikke tvinge utviklerne sine til å bruke nye metoder, men ønsker å opplyse dem om at det finnes flere måter å gjøre ting på.

Final Fantasy XIII kommer forøvrig i salg i mars her til lands.

Siste fra forsiden