Square Enix vil kjøpe Taito

Square Enix, som i hovedsak er kjent for sine mange konsollrollespill, har nå lagt inn et bud på arkadegiganten Taito. Budet er på 67 milliarder yen, som er på litt i underkant av fire milliarder norske kroner. Selskapets bud er åpent fra i dag av og til 21 september i år, og Taito sin største aksjonær, Kyocera Corp, har allerede gått med på å selge sine 36 prosent av Taito-aksjene til Square Enix.

Square Enix forteller at de blir nødt til å svare på endringer i markedet ved å ekspandere produkt og service-porteføljen sin, noe som etter alt å dømme betyr at de vil utvide fokuset sitt fra å i hovedsak omfatte rollespill til også å omfatte andre typer titler, samt arkadespill og spill for mobiltelefoner.

Taito er ikke like kjent i vesten som de en gang har vært, ettersom få av de nye spillene deres får særlig stor oppmerksomhet utenfor Asia. Flere av de eldre titlene deres har imidlertid blitt legendariske - dette er selskapet som skapte Space Invaders, og de har i tillegg stått for kjente og kjære spill som Bubble Bobble og Puzzle Bobble.

Basert på tall fra 2003 regner finansnettstedet Bloomberg med at det nye selskapet vil få en årlig omsetning på cirka 158 milliarder yen, eller nesten 9,5 milliarder norske kroner.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen