Star Citizen skal gjengi spilleres ansiktsuttrykk i sanntid

Cloud Imperium Games har avduket ny teknologi for romspillet.

Cloud Imperium Games' årlige Star Citizen-show ble avviklet på Gamescom i forrige uke. Som vanlig hadde utvikleren med seg en bunke med nyheter, men trolig den største var avdukingen av en ny ansiktskgjenkjenningsteknologi for romspillet.

FOIP gjengir Star Citizen-spilleres ansiktsuttrykk i spillet.
Cloud Imperium Games

Sammen med selskapet Faceware Technologies har Cloud Imperium Games utviklet det de kaller FOIP, eller Face Over Internet Protocol. Ved hjelp av et webkamera registrerer teknologien ansiktsuttrykket og hodebevegelsene til en spiller i sanntid, og gjengir dem på figuren i spillet.

Med Star Citizens innebygde chat-funksjon kan spillere så konversere med hverandre, og faktisk se hvordan de andre reagerer. Hvordan dette vil fungere viste utvikleren frem i en video, som du kan se over.

Ifølge Cloud Imperium Games er FOIP fortsatt i prøvestadiet, og både bevegelser og sporing skal bli bedre med tiden. Funksjonen skal visstnok implementeres i Star Citizens «Alpha 3.1»-oppdatering, men når den er ventet vil spillsjef Chris Roberts foreløpig ikke si noe om.

Stor oppdatering neste måned

Se litt av hva spillere kan vente i Star Citizens neste oppdatering. (Video: MKIceAndFire)

Først på Star Citizen-kalenderen er lanseringen av «Alpha 3.0». Den neste store oppdateringen, som blant annet lar spillere lande på planetene de oppdager i spilluniverset, ble også vist frem i større detalj på Gamescom.

Videoen til høyre – hentet fra Star Citizen-showet – viser noen slike landinger i aksjon. I tillegg kan vi se flere spillere støte på hverandre på bakkenivå, og farte rundt på både svevesykkel og månebil.

Alpha 3.0 skal etter planen lanseres 8. september, og du kan lese mer om oppdateringen på utviklerens nettsider.

EA er også snart klar med mer romfart.
Se den nyeste traileren for Star Wars Battlefront II »

Siste fra forsiden