Anmeldelse

Star Wars: Knights of the Old Republic II

Tiden for refleksjon og meditering er omsider forbi, oppfølgeren til et av årets spill i 2003 har endelig klart passasjen gjennom hyperrommet og landet mykt på en autorisert landingssone nær deg. La deg svøpe av kraften til Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords.

Side 1
Side 2
Side 3

Flere enn meg har uten tvil ventet i spenning på denne oppfølgeren. Det første spillet har for lengst blitt en klassiker av et rollespill, basert på George Lucas’ velkjente stjernekrig. Fem år har gått siden hendelsene i det første spillet, og nok en gang har hukommelsen sviktet hovedpersonen; spørsmålene er mange. Svar vil du få om du er vis og tålmodig, men hvilken veivalg vil du ta? Enten du velger den lyse eller mørke sti mot spillets konklusjon, vil hver eneste handlig påvirke spillets fremstilling. Varsomhet med ord, sverd og gjerning er av ytterste konsekvens.

Velkommen tilbake
Som i sin forgjenger har spillet en meget sterk historie, fylt til randen av overraskende vendinger og utfall. Du vil hele tiden sitte på kanten av stolen og bli presentert for sjokk etter sjokk ettersom spillet utvikler seg. Derfor er det viktig at denne omtalen sier så lite som mulig om hendelsesforløpene, og heller fokuserer på spillopplevelsen i sin helhet.

Oppgave nummer èn i Knights of the Old Republic II er å lage ”deg selv”, du har valget mellom tre klasser og to (naturlig nok) kjønn. Også her får dine valg konsekvenser utover i spillet, og som en ekte Jedi ville sagt så er lite overlatt til tilfeldighetene. Deretter følger litt poengfordelig og evnevalg på din karakter, disse bør selvsagt stå til klassen du har valgt. Len deg så tilbake i godstolen, det hele er i gang!

Du er bevisstløs om bord i sykestua til velkjente Ebon Hawk. Skipet er førerløst og farer med store skader gjennom et livsfarlig asteroidefelt. Ditt eneste håp er en kunstig livsform, vedlikeholdsroboten T3-M4. Spillets prolog er frivillig, og fungerer som en god opplæringsdel for nye spillere og en fin forfriskning for veteraner. Du styrer denne lille roboten rundt i Ebon Hawk i et desperat forsøk for å få skipet trygt til nærmeste havn. Gruvestasjonen Peragus viser seg å være dette stedet, og her begynner våre nye eventyr å ta form.

Obsidian Entertainment har tatt over produksjonen av oppfølgeren etter Bioware, og jobben de har gjort er aldeles fortreffelig. De har unngått å falle for den fristelsen det sikkert er å innføre en mengde ”egne” spillelementer, og det er utelukkende positiv. Dette spillet ser ut som, høres ut som og føles som sin forgjenger.

Jo flere vi er sammen
Knights of the Old Republic II er et fullblods rollespill, la det ikke være noen tvil om det. Vi ser tydelig inspirasjon fra tidligere titler produsert av spillets ”opprinnelig” far, Bioware. Du tjener som i de fleste rollespill erfaringspoeng ved blant annet å drepe fiender og fullføre oppdrag. Disse poengene danner grunnlag for nivåhevning hos deg og dine kompanjonger, ja for du reiser slettes ikke alene. Hver gang en nivåhevning inntreffer, må man velge hvilke sider av karakterene som skal forbedres, både personlig egenskaper, spesialegenskaper og Kraften. For rollespillfantaster er det mer enn nok å velge mellom, samtidig som det eksisterer en hendig auto-funksjon for de mer utålmodige.

Om du vil ha med dine ”venner” ut på oppdrag er som regel frivillig, men det er ikke å anbefale at du vandrer rundt på farefulle og ukjente steder alene. Som i forgjengeren er tre stykker det maksimale antall personer i en gruppe. Hvem du velger til hvilke tidspunkt har selvsagt betydning for om du får suksess eller ikke, så studer dine partnere nøye. Kjenner du deres styrker og svakheter godt, vil du også bli bedre kjent med dine egne. Vær varsom, for disse personene har ulike preferanser og utgangspunkt, og de vil forsøke å påvirke deg i avgjørende øyeblikk.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden