Uncapped Games - Tencent

Starcraft 2- og Diablo IV-veteraner oppretter eget studio

Uncapped Games skal lage sanntidsstrategispill.

Illustrasjonsbilde hentet fra Starcraft 2.
Blizzard

Tencent-eide Lightspeed & Quantum Studios Group har denne uken avduket et nytt spillstudio, kalt Uncapped Games. Studioet skal lage spill i sanntidsstrategisjangeren, med flere tidligere Blizzard-folk ved roret.

Fra venstre: Zhongshan Zhang, David Kim og Jason Hughes.
Tencent

Blant staben er sjefsprodusent Jason Hughes, som nylig jobbet på Diablo IV hos Blizzard. Sjefsdesigner David Kim var også med på Diablo IV, i tillegg til Starcraft 2, Heroes of the Storm og World of Warcraft. Sjefsingeniør Zhongshan Zhang har også fartstid fra Blizzard.

Teamet er allerede i gang med sitt første prosjekt. Det skal bli et «actionpakket sanntidsstrategispill for PC», men ytterligere detaljer er foreløpig ikke klare.

– Å skape det neste store sanntidsstrategispillet for PC har vært mitt mål i nesten et tiår, og Lightspeed and Quantum gir oss en fantastisk mulighet til å gjøre det. Å få i stand et team med flinke utviklere med masse erfaring, og med støtte fra folk som tror på sjangeren like mye som oss, er det første steget på veien, uttalte Kim.

Kunngjøringen kommer et drøyt halvår etter avdukingen av Frost Giant Studios, et annet studio bestående av gamle Blizzard-folk som også skal lage sanntidsstrategi. Frost Giant-sjef Tim Morten antydet den gang at han ikke lenger hadde mulighet til å lage den type spill hos Blizzard – en tankegang Uncapped Games-teamet ser ut til å dele.

– Det er også veldig hyggelig å være hos et selskap som virkelig tror på teamet, tror på spillet og tror på det vi driver med. […] Det er stor interesse for sanntidsstrategispill her, spesielt fra Tencent-sjefen, og han vil bare at vi skal lage et bra spill, sa Jason Hughes i et intervju med Gamesindustry.biz.

LES OGSÅ: Tidligere Blizzard-sjef Mike Morhaime har startet nytt spillselskap »

Siste fra forsiden