Anmeldelse

Starfox Adventures

Fox McCloud er tilbake! Selv om jeg går inn i denne omtalen i relativ ekstase, er det også litt vemodig med tanke på at dette er utvikleren Rares siste Nintendo-spill (bortsett fra at de visstnok skal utvikle GameBoy Advance-spill). Microsoft gikk nylig til innkjøp av selskapet hvilket fulle navn er "Rareware", hovedsaklig for å tiltrekke seg yngre og mer tilfeldige brukere.

Side 1
Side 2
Side 3

Nintendo har en slags ekslusivitetsavtale når det gjelder denne svært så populære serien om den universale reven og hans venner, og dermed kan det i teorien dukke opp flere Starfox-spill fra andre utviklere som Nintendo har med å gjøre. Men Rare er kjent for sine svært kvalitetsbevisste spill, og har bak seg en lang rekke kjente titler til Nintendos mange spillsystemer, med spill slik som "Conker's Bad Fur Day", "Perfect Dark" og "Donkey Kong"-spillene. Selskapet er også kjent for å bruke flere år på sine titler, og Starfox er intet unntak med sine omtrent fem år under utvikling. Resultatet er endelig her, og Gamer.no fikk naturligvis en kopi sendt rett fra statene slik at vi kan anbefale deg å kjøpe spillet når det kommer her til lands!

Et eventyr begynner
Starfox Adventures finner sted i en galakse langt, langt borte, rettere sagt på en klode under stadige problemer kalt "Dinosaur Planet". Ryktene skal faktisk ha det til at spillet aldri skulle vært et Starfox-spill, og at Rare utviklet det under tittelen "Dinosaur Planet" alene. Hvis de ryktene vi har blitt fortalt er sanne, brøt Nintendo inn og ba dem gjøre det til et Starfox-spill. En liten digresjon for informasjons skyld. Historien, og spillet, begynner med revejenta Krystal som er den eneste overlevende fra hennes dødsdømte hjem-planet "Cerinia". Krystal reiser rundt i galaksen på jakt etter svar, da hun blir oppmerksom på et nødrop som kommer fra "Lylat"-systemet.

Etter en aldri så lite heftig actionsekvens, der du som spiller kontrollerer Krystal som sitter på ryggen til en enorm flygende dinosaur hvor du skal prøve å ødelegge ei flyvende seilskute, støter du til slutt på kilden til alle problemene på Dinosaur Planet. General Scales, en aldri så lite slem (og grønn) dinosaur holder planeten i sin hule hånd. Krystal blir straks kastet av skipet og havner i det såkalte "Krazoa Palace". Her blir hun omsider tatt til fange og stengt inne inne i templet. Det er da Fox McCloud, som du skal kontrollere gjennom spillets gang, blir sendt til planeten for å undersøke. Her får han vite at planeten er revet i fillebiter fordi General Scales har tatt alle de fire såkalte "SpellStones". Det er ditt oppdrag å returnere disse, samt finne de fortapte "Krazoa Spirits" for så å redde den vakre Krystal. Du har med andre ord to ting å gjøre.

Du ankommer i det som tilsynelatende er paradis. ThornTail Hollow ser ut som Edens hage på steroider; grønt, vått og vakkert. Her holder dinosaur-stammen ThornTail til, som er en av de mange stammene som bebor Dinosaur Planet. Andre stammer som eksisterer her er de vennlige EarthWalkers, LightFoots, CloudRunner, HighTop, SnowHorn og RedEye. Hver består av ulike typer dinosaurer, noen mer vennlige enn andre. RedEye består utelukkende av Tyranosaurus Rex-er, som er satt løs av erkefienden din, General Scales. ThornTail Hollow er en slags hub, en sentral plass du vil komme tilbake til i løpet av ditt eventyr på planeten. Det er her du blir innviet i spillets kontroller og andre fasetter. ThornTailene forteller deg hvordan ting fungerer, og omsider finner du også staven til Krystal som blir ditt eneste våpen gjennom hele spillet.

Denne staven har likevel uante krefter, og den vil bli din kilde for suksess hvor enn du går. Du kan bruke den til å slå med, samt å kunne ta i bruk dens mer magiske krefter. Disse magiske kreftene får du etter hvert, og den aller første gir deg muligheten til å skyte ut flammekuler av staven. Senere vil du for eksempel få tilgang til en magi som gir staven kraften til å sende deg opp på steder du ikke kan komme til, akkurat som en slags rakett. Her i ThornTail Hollow finner du også en butikk hvor du kan bruke spillets valuta, "Scarabs", til å kjøpe deg saker og ting av nytte, slik som kart over de forskjellige stedene på planeten.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden