Starter ny prisutdeling for å bli tatt mer seriøst

The Game Awards lover et større fokus på spillsamfunnet og e-sporten.

Fjorårets VGA-show ble omdøpt til VGX, men var det ellevte i rekken.
Twitch/GameTrailers

Gjennom elleve år har Video Game Awards hedret spillindustrien med sin årlige prisutdeling, som også har gitt oss en rekke store avsløringer. Nå skal dette arrangementet erstattes med The Game Awards, hvor fokuset ikke bare rettes mot spillene, men også samfunnet rundt, inkludert e-sport.

Produsent og spilljournalist Geoff Keighley blir med videre til det nye showet, som går av stabelen i Las Vegas allerede fredag denne uka. Kvelden skal være fullpakket med alt fra priser, musikalsk underholdning og andre overraskelser.

– Håper å bli tatt mer seriøst

Natt til onsdag gjestet Keighley podkasten til Major Nelson, hvor han pratet om hvordan han håper arrangementet blir. Han er klar over at de er avhengig av spillsamfunnets støtte under og etter arrangementet for at det skal lykkes.

– Det er en helt ny stil rundt hele seremonien, vi håper på å bli tatt mer seriøst, og at vi vinner respekten hos spillerne, sa Keighley.

Produsenten var opptatt av at man skal være stolt av å spille dataspill, og mente det tidligere arrangement hadde mer fokus på anerkjennelse fra verden. Nå vil de ha all fokuset rettet mot selve spillsamfunnet.

– Det er spilling vi driver med, vi bør være stolte, spill er det ypperste innen underholdning. Jeg vil at spillerne skal få en kveld å være stolt av, fortalte Keighley.

I god tradisjon fristet han med noen avsløringer for Xbox-tilhengerne, og det er rapportert om flere verdenspremierer på fredag, inkludert innhold fra Metal Gear Solid Online og No Man’s Land.

Mange gjeve priser

I løpet av fredag kveld skal det deles ut priser i totalt 21 kategorier, inkludert en egen pris for beste e-sportspiller/lag som er kåret av fansen. I tillegg deles det blant annet ut priser for årets utvikler, beste indiespill og beste onlineopplevelse, for å nevne noen.

Den gjeveste av de gjeve er naturligvis kåringen av årets spill. Her kjemper Bayonetta 2, Dark Souls II, Dragon Age: Inquisition, Hearthstone og Shadow Of Mordor om gullet.

The Game Awards blir vist natt til lørdag på blant annet Twitch, Xbox Live og YouTube. Sendingen starter 03:00 norsk tid.

Watch live video from thegameawards on www.twitch.tv

Siste fra forsiden