Bibliotekene får penger til spill

Staten kjøper inn

Staten har bevilget penger til innkjøp av norske spill hos bibliotekene.

I sommer besluttet Stortinget å gjøre spill til en fast del av bibliotektilbudet i Norge. Nå har staten bevilget 260 000 kroner til landets biblioteker, øremerket for innkjøp av norske spill. Dette kan være det første skrittet på veien mot en fast innkjøpsordning, slik bibliotekene har for norske bøker, filmer og musikk.

Vi kan ikke skilte med noen storproduksjon av gode spill her til lands.

– Dataspillmeldingen konkretiserer hvor viktig det er at norske dataspill gjøres tilgjengelig for barn og unge. Bibliotekene er en institusjon som kan fylle en slik formidlingsrolle, sier Seniorrådgiver Dag Asbjørnsen i Kultur- og kirke departementet til Farojournalen.

Vedtaket gjelder dessverre kun norske spill, noe som betyr at utvalget blir litt i slankeste laget for de av oss som ikke har den helt store interessen for Josefine og Kaptein Sabeltann. Heldigvis er det flere biblioteker som allerede har spill i utvalget sitt, inkludert utenlandske spill.

I mars 2010 vil Høgskolen i Oslo starte et eget utdanningstilbud for bibliotekarer. Dette heter Spill i bibliotek, og skal sørge for at de ansatte ved bibliotekene skal kunne vurdere spill på lik linje med andre kulturmedier (blant annet for å sikre at spillene som blir tilgjengelig oppnår visse kvalitetskriterier).

Siste fra forsiden