Steam får full støtte for PlayStation 4-kontrollere

Flere kontrollere skal følge etter.

DualShock 4.
Audun Rodem, Gamer.no

Selv om det har vært rimelig lett å koble PlayStation 4-kontrolleren til PC-en for å spille allerede, kan det alltids bli enklere.

Det virker det som om Steam har tenkt i hvert fall, når plattformen nå forteller at de ønsker å ha såkalt «native» støtte for Sonys håndkontroller. I praksis betyr dette at det blir lettere for utviklere å dra nytte av kontrollerens mange egenskaper når de legger opp kontrollergrensesnittet i spillene sine. Dette fortalte Valves Jeff Bellinghausen under Steam Dev Days-konferansen onsdag, ifølge Gamasutra.

En av slidene fra presentasjoen.
Valve

– Tro det eller ei, når du bruker PlayStation 4-kontrolleren gjennom Steam API-et er det akkurat det samme som Steam-kontrolleren. Du har akkurat de samme API-spørringene, du får bare handlingene, ikke inputen, og Steam API-et tar seg av resten, sier Bellinghausen.

Valve-representanten skrøt så litt mer av Sonys kontroller, og pekte på at den har både et gyroskop og en berøringsflate – noe som betyr at den har flere funksjoner som er like med Steam-kontrolleren.

Flere kontrollere skal få samme støtte

I tillegg fortalte Bellinghausen at Valve har planer om å legge til rette for andre kontrollere på samme måte med tid, uten at han gikk mer i detalj på hvilke det er snakk om.

Steam Dev Days er en konferanse i Seattle der spillselskapet Valve samler utviklere sammen for å lære fra både hverandre og det toneangivende spillselskapet. I år har konferansen et stort fokus på VR og VR-teknologi, men man er innom alle slags tema, slik som hvordan spillere bruker Steam, salgsdatatolkning og andre mer tørre tema.

Fikk du med deg sagaen om spillutvikleren som saksøkte sine egne spillere for 150 millioner kroner, og ble fjernet fra Steam?

Siste fra forsiden