Spillutvikler saksøker sine egne spillere for 150 millioner kroner

Nå har Valve fjernet alle spillene til Digital Homicide fra Steam.

Skjermbilde fra A Fight - in the Garden.
Digital Homocide

Som i andre deler av teknologibransjen forekommer søksmål også i spillbransjen, men at spillutviklere saksøker sine egne kunder tilhører nok sjeldenhetene. Som nettstedet Kotaku melder har nettopp dette nå skjedd, og det er ikke snakk om småbeløp heller.

Et spillstudio ved navn Digital Homicide har nemlig saksøkt en gruppe på hundre anonyme Steam-brukere for solide 18 millioner dollar, eller nesten 150 millioner kroner. Studioet har tidligere vært i rampelyset i forbindelse med et søksmål mot spillkritiker Jim Sterling, etter at han kritiserte spillene deres.

Beskylder spillerne for sjikane

I søksmålet beskylder Digital Homicide Steam-brukerne for blant annet grov sjikane og trusler, falske beskyldninger og for å ha publisert negative anmeldelser av studioets spill for å bevisst påføre studioet økonomisk og følelsesmessig skade.

Det er blant annet for meldinger som dette at Digital Homicide nå går til sak.
Digital Homicide

I en uttalelse til Kotaku opplyser Steam at de har fjernet samtlige Digital Homicide-titler fra plattformen på grunn av studioets «fiendtlige» opptreden overfor Steam-brukerne.

I en melding på hjemmesiden sin skriver Digital Homicide at bakgrunnen for søksmålet er at de ikke klarte å komme til enighet med Steam om moderering av sjikanerende meldinger, og at de ønsker å «forsvare» seg mot slikt innhold. Studioet beskylder samtidig Steam for å ikke bry seg om å skape et godt miljø på plattformen.

Digital Homicide er ikke et videre kjent selskap, og har stått bak et knippe Steam-spill som for det meste har fått negative mottakelse. Blant studioets spill er titler som Starship Nova Strike, Krog Wars, Galactic Hitman og Forsaken Uprising.

Valve har sine egne høner å plukke med Steam-aktører: Nå har de trappet opp kampen mot gambling på plattformen »

Siste fra forsiden