Stor Xbox Live-oppdatering

Tjenesten totalrenoveres

Microsofts Xbox Live-tjeneste får en stor ansiktsløfting med ny funksjonalitet i løpet av høsten.

Ryktene om Microsofts avatar-system har svirret i rundt en måned etter en lekkasje. På gårdagens Xbox 360-pressekonferanse i messelokalene i Los Angeles, kunne Microsoft for første gang bekrefte ryktene.

Xbox Live kommer til å få en totalrenovering, og vil nærmest ikke være til å kjenne igjen når oppdateringen lanseres til høsten. Den kanskje største nyvinningen er avatarene. Dette er små figurer som du vil få mulighet til å kle opp og utstyre som du vil. Disse skal gjøre Xbox 360-opplevelsen mer personlig, og du vil for eksempel se alle som er pålogget i vennelisten i form av deres avatarer når du slår på maskinen.

For å navigere mellom de ulike kanalene tyr Microsoft til et klassisk Apple-grensesnitt med rene «blad» som kommer i fokus når man blar mellom dem. De som liker det gamle grensesnittet skal for øvrig ikke være redd, for Major Nelson skriver i sin blogg at man ved å trykke på Guide-knappen blir tatt til en meny hvor man kan bla mellom ulike kanaler på den mer klassiske måten.

Mindre støy?

Få oversikt over spillene.

Etter den nye oppdateringen vil det også bli mulig å kopiere sine spill inn på harddisken, for å lette på lastetidene. Disken må fremdeles være i når du spiller, men hvis man bruker harddisken mer i stedet for drevet, vil opplevelsen kanskje bli både raskere og mindre støyfull.

Det vil bli mulighet til å kjøpe fra Xbox Live Marketplace fra Xbox.com, og dette gjør at de som synes det er tungt å bla mellom menyene, enkelt kan gå på PC-en og kjøpe det de vil ha, for så å få det automatisk lastet ned på Xbox 360-konsollen når de slår den på.

Med Xbox Live Party kan du danne grupper på inntil åtte personer for å se videoer, dele bilder eller snakke sammen. Sistnevnte funksjon er svært kjærkommen, da man kan lage en egen kanal kun bestående av sine venner og snakke med dem mens man spiller.

Primetime er en ny Xbox Live-kanal som vi som ikke bor i de største europeiske landene foreløpig kan se langt etter. Her vil brukere få delta i en rekke forskjellige spørrekonkurranser og lignende med sine avatarer, og tjenesten debuterer med en versjon av TV-showet «Alle mot en» når den slippes i høst. Det sies også at du vil få mulighet til å vinne ekte premier, uten at Microsoft gikk noe nærmere inn på det.

Det ble også klart at Microsoft på nåværende tidspunkt ikke planlegger noen nettleser til sin konsoll.

Siste fra forsiden