Store nyheter til Minecraft

Halloween blir en viktig dag på Minecraft-kalenderen.

Da vi først skrev om internettsuksessen Minecraft tidlig i august, hadde spillet solgt litt under 50 000 kopier, et tall vi på det tidspunktet synes var svært imponerende. Men så eksploderte det fullstendig – per dags dato har spillet solgt cirka 330 000 kopier, og det selges omtrent 10 000 nye Minecraft-lisenser hver dag.

Natten nærmer seg.

Samtidig har oppdateringen av spillet gått mye langsommere enn før, etter som den svenske utvikleren Markus Persson har vært opptatt med å danne et skikkelig spillstudio for videreutvikling av spillet (samt helt andre prosjekter).

Hvem bor i dette skumle huset?

Nå har imidlertid Minecraft-tilhengerne en ny, stor oppdatering å glede seg til. Denne kommer 31. oktober, i forbindelse med Halloween, og ser ut til å bli svært innholdsrik.

Blant annet vil spillet nå ha en egen dimensjon med «helvetesterreng», som du kan gå inn i. Hvis du går ti meter vestover i denne dimensjonen, og så går ut av den igjen, vil du ha kommet hundrevis av meter lenger vest i den «virkelige» verden. Dermed kan du bruke dimensjonen som en livsfarlig måte å kutte ned reisetidene på.

Endelig dagslys.

En annen stor nyhet, som utvilsomt blir svært kontroversiell, er at fakler ikke lenger vil vare evig. I stedet må de ved jevne mellomrom tennes på nytt ved hjelp av flint. Du kan også lage lanterner, som fungerer slik som dagens fakler, men er dyrere å lage. Eksisterende fakler vil heldigvis oppgraderes til lanterner, slik at du slipper å oppleve at hele basen din blir mørklagt over natten.

Ellers loves vi nye og vanskeligere monstre, mulighet til å fiske, mulighet til å lage en klokke i spillet, gresskar (som kan hules ut og brukes som ubrukelige hatter), en bedre flerspilleropplevelse, samt mer musikk og bedre lydeffekter. Vi loves også at verden snart vil bestå av ulike områder med svært distinkt terreng («biomer»).

Mer informasjon om Minecraft finner du på spillets nettsted. Er du nybegynner kan du også lese vår artikkel med tips til hvordan man overlever i spillet.

Siste fra forsiden