Stort underskudd for Vivendi

Vivendi Universal Games taper penger for tiden - svært mye penger. Fremtiden ser imidlertid litt bedre ut for denne franske utgiveren.

I løpet av første halvdel av 2004 har Vivendi tapt hele 156 millioner Euro. Det vil si noe slikt som 1.3 milliarder norske kroner, og de fleste er nok enige om at er en rimelig enorm pengesum. I fjor på samme tiden tapte selskapet omtrent 52 millioner Euro, men tapet dette halvåret inkluderer cirka 90 millioner Euro i restruktureringskostnader.

Vivendi Universal Games har som kjent jobbet hardt med å restrukturere selskapet for å redusere kostnadene, og i den forbindelse har de lagt ned en rekke studioer og kontorer. Mesteparten av det som var Sierra er nå borte, og i tillegg har Vivendi lagt ned utviklerstudioer som Papyrus og Impressions. Totalt har selskapet nå cirka 40 prosent færre arbeidere i USA enn de hadde før restruktureringen startet.

Vivendi Universal Games er ikke et uavhengig selskap, men en del av den verdensomspennende Vivendi Universal-gruppen. Denne gruppen har hatt en del finansielle problemer i løpet av de senere årene, men for øyeblikket ser situasjonen litt lysere ut. Selskapet har nesten halvert gjelden sin (fra 11.6 milliarder Euro til 6.4 milliarder Euro) i løpet av det siste halvåret, og inntektene deres har økt med 30 prosent i samme periode.

Siste fra forsiden