Stortitler lar vente på seg

Mafia 2 og Red Dead Redemption utsettes.

Før jul i fjor opplevde vi noe ganske unikt. Til tross for alle tidligere oppfatninger av at julesesongen er den absolutt mest innbringende ble en rekke store titler utsatt til utover nyåret. Om dette var et forsøk på å unngå superduper-selgeren Modern Warfare 2 vites ikke, resultatet ble i alle fall en ordentlig heftig spillvinter.

Våren kan kanskje bli litt tammere. Utsettelsesmonsteret viser nemlig igjen sitt stygge hode i dag, når to av de mest etterlengtede spillene for 2010 utsettes. Både Red Dead Redemption og Mafia 2 har blitt forskjøvet en betraktelig stund frem i tid.

Red Dead Redemption

Det lovende Red Dead Redemption, som skal være det neste store fra Rockstar San Diego, skal ikke lenger lanseres i slutten av april, men vil nå slippes 18. mai i USA, og 21. mai i Europa. Årsaken til dette skal være mangel på finpuss, ifølge en Rockstar-kilde som har snakket med Kotaku:

Les også:Red Dead Redemption ser lovende ut

– Vi i Rockstar har alltid lagt stolthet i den kompromissløse kvaliteten på spillene våre, og vil alltid velge å bruke litt lenger tid på å finpusse et spill for å få det så perfekt som mulig hvis det er nødvendig. Med Red Dead Redemption føler vi at disse ukene vil utgjøre en stor forskjell i å la oss levere en opplevelse som overstiger forventningene deres.

Det er ikke helt lett å bestemme seg for hvordan man bør tolke disse nyhetene. Men spesielt gode nyheter kan ikke denne utsettelsen være. I beste fall så er spillet ferdig, men mangler den siste finpussen slik som Rockstar her sier. Men da må vi likevel vente de ekstra ukene på dette svært spennende spillet.

I verste fall er det vanskelig å tenke seg at to-tre uker kan bety en så stor forskjell for et såpass stort spill. Kanskje er spillet rett og slett ikke ferdig? Skeptikere vil kanskje spå at dette bare er én av flere fremtidige utsettelser. Det har jo tross alt vært problemer i Rockstar-leiren.

I tillegg til at cowboy-eposet til Rockstar lar vente på seg er også det latterlig etterlengtede, og ekstremt ofte utsatte gangsterspillet Mafia 2 utsattenda en gang. (Hva var egentlig den første datoen vi ble servert?) Her snakker vi dessverre også om en betraktelig større utsettelse.

Mafia 2

Les også:Mafia 2 til sommeren?

2K Czechs oppfølger til spillet med den mest rabiate kult-tilhengerskaren noesinne skulle etter planen ut i butikkene tidlig i juni. Nå er spillet derimot forskjøvet til det tredje kvartal og slippes mellom 1. august og 31. oktober. Tror vi. Utsettelsen begrunnes selvsagt med et fokus på kvalitet og at spillet trenger mer utviklingstid. Antakelig bør vi bare ta enhver dato vi blir servert med en lastebil-last med salt, undertegnede nekter å glede seg mer til spillet før jeg faktisk sitter med det i hendene.

(Kilde: Shacknews, Kotaku)

Siste fra forsiden