Straks kan du spille Red Dead Redemption på Xbox One

Rockstar-klassikeren blir kompatibel med konsollen.

Rockstar Games

Fra fredag av kan du spille Red Dead Redemption på Xbox One. Rockstar-klassikeren er den neste i rekken som legges til i biblioteket av bakoverkompatible Xbox 360-spill. Dette gjelder både Red Dead Redemption, det frittstående tillegget Undead Nightmare og Red Dead Redemption: Game of the Year Edition.

Dersom man allerede har en kopi av spillet liggende er det bare å slenge DVD-en inn i diskdrevet, så ordnes resten av seg selv. Eier man Xbox 360-spillet digitalt vil man kunne laste det ned til konsollen akkurat som et vanlig Xbox One-spill. Se videoen nederst i artikkelen for å se hvordan systemet virker.

Man kan også kjøpe det fra Xbox Games Store fra og med fredag 8. juli.

At western-spillet skulle dukke opp i biblioteket har ligget i kortene en stund nå. Uten forvarsel dukket nemlig spillet opp i Xbox Live-butikken i januar, og takket være en litt kronglete fremgangsmåte kunne spillere som eide en digital utgave av spillet laste ned og spille det på Xbox One. Det ble fjernet like etter, med en beklagelse fra Microsoft.

Kritikerrost sandkassespill

Red Dead Redemption ble sluppet til Xbox 360 og PlayStation 3 i 2010, og ble kjapt hyllet av kritikere og spillere. Vår anmelder var ikke mindre snau enn at han gav spillet toppscore.

– Med en ultrasmakfull gumbo av et kampsystem som virkelig sparker eselstump, en utfyllende og velskrevet historie, et legendarisk sjarmerende galleri av personligheter og nok arbeidsoppgaver til å holde enhver geskjeftiget i lange tider står Red Dead Redemption som en av minne beste spillopplevelser på flere år, skrev han om spillet.

En PC-utgave av Red Dead Redemption var aldri planlagt.
Det populære spillet var alltid kun myntet på konsoller »

Slik spiller du Xbox 360-spill på Xbox One. (Video: Audun Rodem, Gamer.no)

Siste fra forsiden