Street Fighter 4 til Iphone

Snart kan du slåss med hvem som helst, hvor som helst.

Det er vel liten tvil at Capcoms serie med slåssespill, Street Fighter, er populært. Fra debuten på arkademaskinene i 1987, har Street Fighter vokst seg til å bli den ukronede kongen på haugen. Og dette har skjedd til tross for at Capcom har lansert ekstremt mange forskjellige versjoner av spillene.

I fjor kom det fjerde tilskuddet på stammen. Det vil si, Street Fighter IV ble lansert som første utgave i det som sannsynligvis kommer til å bli mange. Spillet ble lansert på Xbox 360 og PS3, og siden ingen av dem er spesielt portable, blir det i mars lansert en egen utgave til Iphone og Ipod Touch.

Stilig stil

Iphone/Ipod-versjonen er visstnok ikke en hastejobb som er utført på kveldstid. Den grafiske stilen fra Xbox- og PS-utgavene skal beholdes, noe man tydelig ser på skjermbildene som er sluppet. Figurene ser skarpe ut, men dog noe nedskalert.

Ellers loves det at alt av visuelle effekter og animasjoner, fra flotte bakgrunner til ultrakomboer, skal være med.

Foto: Ign.com

Knapper?

Nå lurer du kanskje på om det Street Fighter er noe tess på berøringsskjerm. Det skal følge med flere kontrolloppsett, slik at du selv kan velge et som passer deg. Er du vant til å spille på Iphone, så vil du nok finne seg kjapt til rette. For alle andre vil det finnes et Dojo-modus, slik at du kan øve seg på å sparke rumpe.

Foto: Ign.com

Det er ikke avklart hvilke andre figurer enn Ken og Ryu som får være med. Det skal etter sigende være en miks av gamle og nye slåssekjemper, så muligheten er stor for at en favoritt er med.

Street Fighter er ikke Street Fighter uten at du kan banke opp vennene dine i spillet. Det ville nok ha vært litt trangt om skjermplassen om to spillere skulle brukt samme Iphone, så Capcom har like gjerne slengt inn multiplayersøtte via Blåtann.

Vi kan bare si: Herlig!

(Kilde:Gearlive, 1up)

Siste fra forsiden