Studenter konkurrerer om beste spillidé

Game Studio Hamar har invitert studenter ved Høgskolen i Hedmark til å delta i en konkurranse om beste forretningsidé innen spillproduksjon.

Alle 3. års - og 2. års - studenter ved Høgskolen i Hedmark har blitt invitert til å delta i Hamar Game Challenge, en konkurranse om beste forretningsidé innen spill- og opplevelsesproduksjon. Høgskolen i Hedmark har egne bachelorstudier i spill- og medieprogrammering, og disse har vist seg å være populære blant studentene.

Hamar Game Challenge vil bli avholdt 20. april 2006 på Hydranten i Hamar. Pressemeldingen forteller at alle plattformer er godkjente for deltakelse – både mobilspill, webspill, konsollspill og PC. Forståelig nok vil ikke-voldelige bli prioritert, men ellers ser det ut til at utviklerne selv får full kontroll over hva spillene deres skal inneholde.

Førstepremien er en reise for to personer fra vinnerteamet til E3, samt seks måneders hospitering i inkubator hos Gründerhuset. Konkurransen arrangeres i samarbeid med Hedmark fylkeskommune, Innovation Studios Norway, Drivhuset, Høgskolen i Hedmark og IGDA Hamar.

Game Studio Hamar er et prosjekt hvor målet er å bygge opp et kompetent dataspillmiljø i Hedmark fylke. Målet er å hjelpe én ny bedrift på beina hvert år, og en av tankene bak prosjektet er å sørge for at Norge får flere dataspillbedrifter. Både Danmark og Sverige ser ut til å ligge langt foran Norge på dette området, noe det i følge Høgskolen i Hedmark ikke er noen grunn til.

Siste fra forsiden