Cursed Mountain-utvikler nedlagt

Studio med lange tradisjoner

Wii-spillet solgte ikke godt nok til å holde liv i studioet.

Deep Silver har nedlagt sitt østerrikske utviklerstudio, Deep Silver Vienna. Denne utvikleren har lange tradisjoner, som startet på nittitallet, da Neo Software ble grunnlagt. Dette selskapet skapte blant annet den spennende sjangerblandingen The Clue, rollespillet Whale's Voyage og strategispillet Alien Nations.

Deep Silver Vienna stod bak Cursed Mountain.

Neo ble så kjøpt opp av Rockstar, og omdøpt Rockstar Vienna. De ble primært satt til å overføre eksisterende spill til andre plattformer, men fikk også tid til å fullføre mesteparten av utviklingen av Manhunt 2 før de ble nedlagt.

Kort etter startet studiosjef Hannes Seifert et nytt selskap, Games that Matter, og mange Rockstar Vienna-ansatte fikk jobb der. Dette ble så kjøpt av Deep Silver, og omdøpt Deep Silver Vienna.

Deep Silver Viennas eneste ferdige spill er Cursed Mountain, et grøsserspill som fikk en blandet mottakelse på Wii. Studioet jobbet også med et åpen verden-spill satt til det amerikanske motorsykkelmiljøet på sekstitallet, som heter Ride to Hell.

Det er uklart hvordan Ride to Hell har blitt påvirket av nedleggelsen, da spillet ble utviklet i samarbeid med en annen europeisk utvikler, Eutechnyx. Det er lenge siden vi har hørt noe nytt om Ride to Hell, men det var antatt at spillet skulle lanseres i år.

De ansatte hos Deep Silver Vienna får lønn ut mars, så de har forhåpentligvis tid til å få nye jobber eller starte noe nytt. Ryktene vil ha det til at studiosjef Hannes Seifert er snappet opp av Square Enix Europe.

Siste fra forsiden