Suksess for japansk PC-spill

Recettear har solgt godt i vesten, og nå kommer utviklernes neste spill på engelsk.

Japanerne lager mange spennende PC-spill som kun i liten grad dukker opp i vesten (eller kun gjør det når de relanseres på andre formater). Det vesle amerikanske selskapet Carpe Fulgur besluttet seg for å forsøke å bringe noen av disse spillene til vesten, og de startet med Recettear i fjor.

Recettear.

I Recettear fikk du rollen som Recette, ei jente som tjente til livets opphold ved å drive en butikk av den typen du finner i typiske japanske rollespill. Men ikke bare måtte hun være kynisk kapitalist: for å få tak i varene sine måtte hun ansette egne eventyrere som kunne lete opp skatter fra katakomber og huler rundt byen.

Nylig kunngjorde Carpe Fulgur at Recettear har blitt en stor suksess for dem, og solgt over 100 000 kopier via digital distribusjon. Resultatet er at de kan utvide virksomheten, og de vurderer blant annet å gå inn på konsollmarkedet. De har også bekreftet at de vil lansere et annet spill fra Recettear-skaperne i vesten, nemlig Chantelise.

Chantelise er et actionrollespill som følger to søstre, Chante og Elise. De tok en liten nattlig utflukt i skogen, og her skjedde det tragiske at den ene av dem ble forvandlet til en liten fe. Nå må de prøve å finne ut hvem som står bak, noe som naturligvis inkluderer massevis av monsterdreping.

Nettstedet Hardcore Gaming 101 har mer informasjon om den japanske utgaven av Chantelise.

Siste fra forsiden