Super Mario Bros. (NES/SNES)

Skjulte skatter fra loftet - del 1

Vi har tatt et dypdykk i vår barndoms spillhistorie. Førstemann ut er selvfølgelig Mario.

1: Introduksjon
2: Super Mario Bros.

Det er liten tvil om at Nintendo, med Super Mario i spissen, har vært med på å forme manges spillinteresse. Når vi nå fant ut at vi skulle ta gamle minner på alvor, og finne ut hva det var vi egentlig brukte så mye tid på i barndommen, så var det naturlig å begynne med nettopp den pastaelskende tjukkasen fra Italia.

Mario dukket først opp i arkade-format i spillehaller sammen med en noe mindre kjent apekatt ved navn Donkey Kong. Senere fikk Mario en egen arkademaskin, før han også etterhvert trådte inn i alles hjem med Nintendo Entertainment System-konsollen (NES) som kom ut i Norge i 1986.

Nintendo Entertainment System (Wikipedia: Manuel Anastácio).

Super Mario Bros. til NES var det første konsollspillet med Mario som hovedperson, og ble etterfulgt av Super Mario Bros. 2 og 3 til samme konsollen. Et annet spill som er et kjært minne for mange er Super Mario World, som senere kom til Super Nintendo Entertainment System-konsollen (SNES). Denne kom for salg i Norge i 1992.

Vi har risikert å støte på både farlige edderkopper og flaue barndomsminner ved å gå på loftet og grave frem denne perlen av en maskin, og kan presentere bilder av vidunderet.

Legg merke til hvordan esken skryter av at maskinen kan produsere både 32000 farger og digital stereolyd.

Sammen med maskinen fant vi Super Mario All-Stars, som er en samling av Super Mario Bros. 1-3, The Lost Levels og Super Mario World. På neste side vil vi ta for oss og teste Super Mario Bros., ikke ulikt måten vi tester nye spill til daglig.

Takk til Sissel Knutsdatter Lenvik for lån av konsollen, selv om undertegnede selv måtte grave den frem fra loftet!

1: Introduksjon
2: Super Mario Bros.

Siste fra forsiden