Super Mario Run har fått inn 260 millioner kroner på to uker

Spillet gjør det godt, men er langt unna Pokémon Gos rekordtall.

Super Mario Run.
Nintendo

Ifølge The Wall Street Journal, som siterer analytikerfirmaet Newzoo, har Super Mario Run dratt inn over 260 millioner kroner siden lanseringen i midten av desember.

Mobilspillet – som for øyeblikket kun er tilgjengelig på iOS – ble lansert som en gratisapp som byr på tre brett. Dersom man vil spille mer, må man kjøpe spillet i appen for 109 kroner. Så langt skal spillet ha blitt lastet ned om lag 90 millioner ganger. Enkel matte tilsier da at 3 millioner av disse har kjøpt spillet, eller om lag 3,4 prosent.

Pokémon Go er større – selvsagt

Super Mario Run.
Nintendo

Selv om 260 millioner er en fin slump, er det et godt stykke unna mobilfarsotten Pokémon Go som tok verden med storm i fjor sommer. Pokémon Go dro til sammenligning inn 1,7 milliarder kroner på en måned. Riktig nok er det snakk om både en lengre tidsperiode og flere plattformer; Pokémon Go ble sluppet til Android samtidig som iOS.

Selv om Nintendo egentlig ikke hadde mye med Pokémon Go å gjøre, kommer media og spillere til å sammenligne de to spillenes suksesser og nederlag opp mot hverandre fremover også.

Super Mario Run er for øyeblikket kun tilgjengelig på iOS. En Android-versjon skal komme i løpet av 2017.

Det har kommet nye nyheter om Nintendos neste konsoll, Switch:
Konsollen får trolig sine egne VR-briller, ifølge patent »

Siste fra forsiden