Nintendo Switch får trolig sine egne VR-briller

Det tyder en ny patent på.

Skisse av VR-hodesettet, hentet fra patentdokumentet.
USPTO

Selv om Nintendo nå har formelt kunngjort sin neste spillkonsoll er det fremdeles en del vi ikke vet om den nye maskinen. Nå har det dukket opp en ny og hittil ukjent opplysning om Switch, nemlig at Nintendo vurderer et eget par VR-briller til maskinen.

Som blant andre The Verge melder har det nemlig blitt oppdaget en ny patent fra Nintendo som beskriver et hodesett som tilsynelatende fungerer litt på samme måte som mobile VR-briller av typen Samsung Gear VR og dets like.

Ifølge patentdokumentet er det meningen at den bærbare Switch-delen skal plasseres i hodesettet, som inneholder sine egne linser. Produktet er ment som tilleggsutstyr til Switch-konsollen som skal sørge for mer oppslukende opplevelser.

Switch-skjermens størrelse egner seg for VR-briller, men oppløsningen er kun 720p, ifølge rykter.
Skjermdump

Litt lav oppløsning for VR

Dokumentet beskriver både et hodesett som benytter sensorer som allerede sitter i Switch-maskinen, og et hodesett som selv inneholder de nødvendige sensorene for sporing av hodebevegelser.

Nintendo har ikke offisielt bekreftet egenskapene til Switch-skjermen, men i oktober hevdet troverdige kilder at den har en størrelse på 6,2 tommer, som er på størrelse med store brettmobiler. Et VR-hodesett til maskinen høres derfor ikke helt utenkelig ut.

De samme kildene hevdet imidlertid også at skjermen kun skilter med 720p-oppløsning, som nok må sies å være under det ideelle nivået for VR-bruk. Ennå eksisterer konseptet altså kun i et patentdokument, som for øvrig også inneholder mange andre elementer, så hvorvidt produktet faktisk blir realisert gjenstår å se.

Vi får kanskje et gjensyn med GameCube på Switch-konsollen »

Siste fra forsiden