Super Smash Bros. Ultimate – Byleth

Super Smash får nok en Fire Emblem-figur

I tillegg kommer også Cuphead til spillet ... men i en litt annen form.

Den siste figuren i det første sesongpasset til Super Smash Bros. Ultimate ble etter mye om og men annonsert tidligere i uken. Det har vært mange heftige diskusjoner, rykter og spekulasjoner knyttet til nøyaktig hvem som skulle få æren av å runde av den første sesongen med slåsshaner, og lenge var det mange som sverget til at blant annet Dante fra Devil May Cry kom til å dukke opp.

Slik ble det derimot ikke, og i stedet ble den femte nedlastbare figuren annonsert som Byleth, hovedpersonen fra Fire Emblem: Three Houses.

Byleth og Byleth.

Våpenglad strateg

Som i opprinnelsesspillet kan Byleth være både mann og kvinne, og figuren tar også med seg en rekke våpen fra Three Houses. De aktuelle våpnene er et ildrødt sverd, en lynrask bue, en lanse med diger rekkevidde og en massiv øks. Våpnene er knyttet til ulike retninger man kan trykke på spillkontrolleren, slik at man dynamisk kan bytte mellom de ulike angrepsmetodene i kampens hete.

Den nye figuren kommer i tillegg til en rekke kostymer, masse ny musikk og en helt egen bane basert på skolen man tilbringer store deler av tiden i opprinnelsesspillet.

Cuphead dukker opp som et mii-kostyme.

I tillegg blir også et par andre figurer med på moroa, men da kun i form av kostymer til de respektive mii-figurene i spillet. Blant de mest nevneverdige er Cuphead fra Cuphead og Altaïr fra Assassin's Creed.

Internett reagerer

Når figuren slippes den 28. januar blir Byleth den totalt åttende Fire Emblem-figuren som dukker opp i Super Smash Bros. Ultimate. Det er likevel verdt å merke seg at to av de åtte, Lucina og Chrom, er kopier basert på henholdsvis Marth og Roy, slik at det egentlig bare er seks fullstendig unike figurer. For å sammenligne har den serien som har flest figurer, Pokémon, åtte forskjellige kamphaner.

Mange synes likevel det blir for mye Fire Emblem: Deler av internett brukte ikke lang tid på å gjøre narr av annonseringen, mens andre støttet utviklernes visjon og innsats.

Hva synes du om Byleth? Greier det seg med Fire Emblem-figurer i Super Smash nå? Hvem skulle du heller ønsket ble med på moroa?

Se Byleth og mii-figurene i aksjon her »

Siste fra forsiden